En gåte på en måte…..

Det er mye jeg går og funderer på. Så det blir kanskje litt feil å skrive en gåte.
Noen ganger surrer jeg rundt og lurer på hvor nøklene eller brillene mine er. Den gåten løses heldigvis som regel i løpet av få minutter.
Andre ganger er det langt mer kompliserte ting jeg bryner hjernen min på. Hvor er det blitt av Anne-Elisabeth Hagen? er en slik gåte. Løser du den er du god.

Jeg tror hjerner har godt av å brukes. At der er sunt å fundere på ting. Kanskje litt mer kompliserte ting enn hvor brillene er da. Det er vel for å bruke mindre tid på å finne brillene at man bør bruke hjernen på andre og forhåpentligvis mer kompliserte spørsmålsstillinger.

Ikke det at alle bør gå rundt og forsøke å løse kompliserte kriminalsaker. Det er jo andre ting man kan bryne hjernen på.

Et filosofisk spørsmål jeg gjerne kan slenge ut av meg etter et par glass vin i godt selskap er Gud, finnes hun? Med de rette menneskene kan det bli en relativt livlig diskusjon og en god samtale ut av det spørsmålet.  (Med feil folk rundt bordet kan det også ødelegge hele kvelden, så kanskje se folka litt an før du prøver.)

Jeg er nok mer glad i å fundere over spørsmålsstillinger hvor man ikke har fasitsvar enn tradisjonelle gåter. Hva skjer hvis Donald Trump vinner valget? og kanskje like interessant Hva skjer hvis Donald Trump ikke vinner valget? Tenk litt over de to spørsmålsstillingene og svar meg så på hvilke av alternativene som er minst skremmende…

Til slutt vil jeg komme med en ordentlig klassisk gåte. En slik det finnes et fasitsvar på. Den er fra 1800-tallet og går på litt haltende rim.

I rosenlunden blev jeg funden,
der min moder tabte mig.
Av kjød og blod er hun oprunden,
det er ikke jeg.
Høie herrer har mig båret,
skarpe kniver har mig skåret.
Mange har jeg frælst fra nøden,
mange har jeg dømt til døden.
HVEM ER JEG ?

Svaret på den gåten skal jeg komme med i et innlegg senere i dag.
Kom gjerne med svaret på noen av gåtene mine i kommentarfeltet. Enten du vil uttale deg om Gud finnes eller hvor Elisabeth Hagen er. Brillene mine har jeg på nesa, og nøklene mine ligger på kjøkkenbenken, så de har jeg styringa på.

 

 

12 kommentarer

    1. I natt jag drømde nogot som jag aldri drømd forut. Jag drømde Trump var president og alla krigar tok slut.

    2. Mye å tenke på.
      Jeg tror fremdeles ikke mannen er frikjent. Han står bak. . Hun ville ut av ekteskapet.

      Svaret på gåten:
      Jeg tipper Korset

    3. Tror Trump taper, og Kamela Harris vinner. Svaret på gåten er Fjær. Svaret på krimgåten så er det himla godt planlagt. Sikkert fått noen til å rydde henne av veien. Det er den tanken jeg sitt med.

    4. Helt sikker på mannen drepte henne, så selv om han er frikjent, så tror jeg ikke han blir særlig “ren” på en stund… Liker nesten ingen av utfallene i USA, pga gruer meg for hva som vil skje, uansett…

      1. Jeg tror ikke at mannen drepte henne, men at han fikk noen til å gjøre det kan jeg ikke uttale meg om så lenge jeg overhode ikke vet hva som har hendt.
        Jeg vet heller ikke helt hvilket valgresultat jeg frykter mest borte i USA: Har ikke noe i mot Harris, men spørsmålet er hva Trump steller i stand hvis han taper.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg