Gamle Gubben Grå sitt fantastiske hvitløksmør

Hvordan lager du hvitløksmør?”  Jeg så bort på sofaen hvor Gamle Gubben Grå satt og leste. Gamle Gubben Grå så ikke opp fra boka men svarte “Jeg blander margarin, oregano, paprika….”  Jeg avbrøt han. “Ikke kryddersmør! Jeg spurte etter h v i t l ø k s m ø r!” og så forklarte jeg at noen mente deres oppskrift på hvitløksmør vsrcså original at de liksom hadde patent på den, og dermed kunne kreve royalty.

Gamle Gubben Grå som jo har over 40 års erfaring i kokkefaget smalt igjen boka, så på meg over brillene og svarte litt overtydelyg;  “Du spurte hvordan jeg lager hvitløksmør, og her får du min oppskrift. Detcer slik jeg gjør det. Andre kokker gjør det på sin måte.”

Det viktigste er at margarinen eller smøret er mykt, skikkelig mykt. Så visper du inn oregano, litt paprikapulver, hvitløk, en god del persille og et par dråper tabasco. 

Jeg ville brukt ballongvisp i stedet for hurtigmikser eller blender, smøret blir nesten som krem og blir luftig og fint. Ballongvisp på Kenwooden selvsagt. Eller hånd hvis du liker det  Han hadde nok lagt merke til at jeg ubevisst hadde tatt meg til håndleddet da han snakket om visping med ballongvisp.

Nydelig på kotelettene, biffen eller grilla maiskorn, bakt potet eller i hjemmelaget hvitløksbaguetter.

Stor han opp boka og fortsatte å lese.

Jeg er sosialist og deler gledelig på godene, så versegod bare å bruke oppskriften så mye dere ønsker!

 

 

 

13 kommentarer

Siste innlegg