“Hvordan lager du hvitløksmør?” Jeg så bort på sofaen hvor Gamle Gubben Grå satt og leste. Gamle Gubben Grå så ikke opp fra boka men svarte “Jeg blander margarin, oregano, paprika….” Jeg avbrøt han. “Ikke kryddersmør! Jeg spurte etter h v i t l ø k s m ø r!” og så forklarte jeg at noen mente deres oppskrift på hvitløksmør vsrcså original at de liksom hadde patent på den, og dermed kunne kreve royalty.
Gamle Gubben Grå som jo har over 40 års erfaring i kokkefaget smalt igjen boka, så på meg over brillene og svarte litt overtydelyg; “Du spurte hvordan jeg lager hvitløksmør, og her får du min oppskrift. Detcer slik jeg gjør det. Andre kokker gjør det på sin måte.”
Det viktigste er at margarinen eller smøret er mykt, skikkelig mykt. Så visper du inn oregano, litt paprikapulver, hvitløk, en god del persille og et par dråper tabasco.
Jeg ville brukt ballongvisp i stedet for hurtigmikser eller blender, smøret blir nesten som krem og blir luftig og fint. Ballongvisp på Kenwooden selvsagt. Eller hånd hvis du liker det Han hadde nok lagt merke til at jeg ubevisst hadde tatt meg til håndleddet da han snakket om visping med ballongvisp.
Nydelig på kotelettene, biffen eller grilla maiskorn, bakt potet eller i hjemmelaget hvitløksbaguetter.
Stor han opp boka og fortsatte å lese.
Jeg er sosialist og deler gledelig på godene, så versegod bare å bruke oppskriften så mye dere ønsker!
Takk takk:)
Man kan sikkert blande alt mulig etter smak:)
Takk for oppskriften:)
Helt riktig å lage kryddersmør er å blande krydder og smør
Jeg er ikke kokk, men har alltid blandet krydder eller urter i smør, satt det kaldt, skåret i skiver/biter og satt kjølib eller i fryseren.
Synes det er rart at noen tror de er de eneste som kan klekke ut en oppskrift på noe såpass enkelt!
Favoritten min er gressløksmør, nydelig til fisk 🙂
Gressløksmør til fisk høres godt ut! Ser for meg kokt ørret
Skal selvsagt teste Gubbens oppskrift!
Hehe
Anbefaler å blande inn ramsløk! Mitt tips er gratis 😉
I år skal jeg plukke Ramsløk
Her ytterst på “den nøgne ø” på Finnmarkskysten vet jeg ikke om den finnes viltvoksende. Jeg kom over ramsløk i butikken, og fikk teste ramsløksmør. Falt absolutt i smak hos oss!
Det lagde jeg i fjor, har enda i fryseren. Og det er helt nydelig til stort sett alt du kan tenke deg.
Vi fant flere steder i fjor med ramsløk, så lagde både smør, pesto, og most i olje.
Må absolutt testes, tusen takk!
Høres ut som et helt perfekt hvitløksmør. Tror virkelig jeg skal lage etter hans oppskrift!