Rødt eller Høyre…

I går dumpet det inn en mail i innboksen min.  Høyre innbød til åpent politisk møte med fokus på Helse og Omsorg, og lederen av Hovedutvalget for Helse og omsorg – og Høyre representant håpet flest mulig av oss Hovedutvalget kunne dukke opp.  Temaene var interessante nok.

Presten, som jeg tviler på at er Høyre-medlem skulle snakke om Trygghet i livet. Hun er en flink prest med mange kloke tanker som jeg gjerne lytter til.

Så skulle lederen i Hovedutvalget, Høyremannen, snakke om Kvalitet og valgfrihet i omsorgen.  Det er helt garantert lovprising av privat omsorg.
Hvis du  får tildelt tre tilsyn i døgnet av kommunen og synes det er litt snaut er det jo selvsagt ditt, og dine pårørende valg om de ønsker å kjøpe mer tilsyn fra private tilbydere ikke sant?  Kvalitet og pris. Ønsker du en god kvalitet på eldreomsorgen er det ditt valg. Du kan jo bare betale litt mer !  Har du ikke råd sier du? Synd for deg…
Min oppsummering av Høyre og deres lovprising av private tilbydere.

Så skulle en jeg gjerne tar en diskusjon med med prate om Hvordan bruke moderne teknologi til pasientens beste.  
Moderne teknologi kan helt klart gjøre hverdagen bedre for mange pasienter og brukere.  Men ll verdens teknologi, apper og datamaskiner kan aldri erstatte varme hender, medmenneskelighet og det å bli sett.
Og mange brukere med kognitiv svikt, (demens eller annen svekkelse) behersker kanskje ikke moderne teknologi like lett som yngre med hukommelsen i orden..

Tilslutt skulle Kommunalsjefen for Helse og Omsorg snakke om Morgendagens helse og omsorg.  Tankene har jeg hørt før.  De eldre skal bo hjemme så lenge som mulig – og en god stund etter at det egentlig ikke er mulig lenger. Ektefelle, pårørende og naboer får trå til så lenge de klarer, og helst litt til.   Det er juristene på tildelingskontoret og ikke fastlegen som skal avgjøre hvilke hjelpetiltak du trenger. Får du tilslutt plass på et sykehjem er det viktig å huske på at det er rift om plassene, så det gjelder å passe på en viss produksjon.- at liggetiden ikke blir for lang.
Fremdeles min tolkning.

Selvsagt klør det i tunga etter å møte opp på et slikt møte.  Forklare med reine ord, og litt ironi (mitt varemerke) hvordan dette vil fungere i den virkelige verden.  At ikke alle har råd til å kjøpe ekstra tjenester velferdsstaten helt klart burde yte.
Fortelle om den gamle mannen med hammeren som knuste ett av sine dyre teknologiske hjelpemidler fordi det ikke virket slik han forutså.
Fortelle om at det finnes en annen versjon av Morgendagens Helse og Omsorg. At andre partier har andre ideer og andre løsninger.

Men det åpne møtet til Høyre krasjer i et medlemsmøte i Rødt.
Og på det møtet forventes det at jeg forteller om landsmøtet jeg var på.  At vi diskuterer sakene som skal opp på kommunestyremøtet hvor det er jeg som skal representere oss….

Så, samme hvor lyst jeg har til å møte opp på det åpne møtet til Høyre for å bevise at Rødt har bedre løsninger innen helse og omsorg, så må jeg nok prioritere Rødt den kvelden.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg