Skoletur – og lettvinte løsninger…

Politikerne har bestemt at egenbetaling i grunnskolen ikke skal være lov. Dvs at skolen ikke har lov til å be oss foreldre om å betale bussbiletter eller på annen måte betale for at klassen kan dra på tur /ekskursjon. Politikerne bevilger penger til skolene. I vår kommune er dette budsjettet så trangt at det ikke er midler for busskjøring etc ved ekskursjoner, skoleturer.

Samtidig er alle enige om at skoleturer og ekskursjoner er viktig for klassemiljøet og en positiv opplevelse i skolehverdagen for våre barn.

Politikere og skoleledere dytter derfor problemet over på den enkelte lærer.. Han vil gjerne gi elevene god pedagogikk og en interesant skolehverdag. Han ser nytten av klasseturer, og vil gjerne arrangere det. Men har ikke midlene. Han dutter derfor problemet videre. Med en rask SMS til samtlige foreldre på trinnet fikk vi beslkjed om at da og da er det skoletur.

Dere må kjøre og hente i skoletiden,. Noe som selvsagt for de fleste foreldre inbefatter at det er midt i arbeidsdagen deres.  Jeg vet ikke hvordan det er i undervisningssektoren, men i de sektorer jeg kjenner til er ikke permisjon for kjøring av barn på skoletur med i permisjonsreglementet og i praksis avhengig av vellvillige arbeidsgivere og en jobb hvor det er praktisk gjennomførbart for å få til. Mange foreldre har ikke den type stilling.

Jeg har fulgt tre barn gjennom grunnskolen. Vært klassekontakt, sittet i FAU og forsøkt å følge opp så godt jeg kan. Har arrangert refleksløp, akedag, og kjørt og hentet. Men noen ganger får jeg det bare ikke til. Arbeid og andre plikter krever også sitt.,

Tenker politikerne på at når de bestemmer at man ikke kan ta  å be foreldrene om busspenger til ekskursjoner så har de ansvaret for at skolen kan arrangere skoleturer på annet vis.?

Tenker politikerne som gir skolene så små midler at de ikke har mulighet til å leie busser at de dermed vanskeliggjør det å arrangere skoletuer?

Forstår lærere med kjappe SMS at de derved forskyver skolens ansvar over på foreldrene?

Et godt skole-hjem samarbeid er avhengig av to parter med respekt for hverandres roller og forståelse for hverandres situasjon.  hadde læreren kallt inn oss foreldre til et foreldremøte. Lagt frem problemet skoletur og manglende penger, så hadde vi sikkert kommet til en løsning. Man kunne se om man hadde mange nok som kunne kjøre. Om det var andre måter å få til turen på Og jeg er sikkert på at man hadde kommet frem til en felles løsning. Men å bare sende ut en SMS og regne med at alt løser seg syns jeg er ansvarsfraskrivelse.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg