Mer mat fra kjerringa

Suppe er høstmat. God, varm suppe med mye smak gjør godt når vinden uler rundt husveggene og man har vært ute i regnet. Denne gulrotsuppa har fin høstfarge, og siden vi spiser like mye med øynene som med munnen passer den godt nå i oktober.

500 gram gulrøtter be skrelt og skåret i skiver. Skivene ble stekt i smør i ei gryte et par minutter.
2 løk og 3 fedd hvitløk ble og skrelt og delt i biter og tatt opp i gryta sammen med noen cm revet frisk ingefær. Løken og gulrotbitene fikk surre til løken var blank og myk.
Så helte jeg i 1, liter kyllingbuljong og lot suppa koke et kvarters tid.
3 dl. kremfløte ble helt i gryta samtidig som jeg lot stavmikseren mose alt til en kremet konsistens. Smakte til suppa med litt salt og pepper.

På toppen av suppa har jeg en klatt creme fraiche og litt sprøstekt chorizo.

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg