Ny dag, og selvsagt måtte en av disse evinnelige ukemeny-bloggene havne på plassen over meg på topplista. Jeg oppdaget det i går ettermiddag og brukte middagslagingen i går til å teste ut kameraet på den nye telefonen.
Eller, jeg hadde i det minste planer om å teste ut det nye kameraet mens jeg lagde middagen. Dere vet sånn skritt for skritt bildeserie som mange har på slike matinnlegg. 134 bilder på et innlegg om makaronigrateng for eksempel.
Men denne kjerringa er dårlig på multitasking når hun styrer på kjøkkenet, så det ble med to bilder. Det over her av det ferdige resultatet som selvsagt ble spist ute i sola på terrassen. Det var godt over 20 grader ute. Det andre bildet jeg husket å knipse var av en kjele med poteter som koker. Utrolig viktig å få dokumentert ikke sant?
Nå var potetene det viktigste med denne middagen. De skulle bli til en Potetsalat med urte og parmesandressing. Oppskriften fant jeg i VG helg for 3. mai.
Grillmaten var noen kyllingspyd jeg fant i billigkroken på Coop.
Jeg delte noen poteter i to og kokte de i lettsaltet vann.
Helte så av vannet, og lot de dampe godt av seg.
1 fedd finkuttet hvitløk og 1 sjalottløk ble hakket fint og blandet i en skål med 1 dl olivenolje,2ss hvittvinseddik og 1 ss dijonsennep.
Dressingen ble helt over potetene mens de fortsatt er varme.
Vendte så inn revet parmesan og finhakket bladpersille og gressløk.
Server potetsalaten lun.
Potetsalaten falt i smak hos oss. Den gjorde mirakler med noen litt gamle mandelpoteter som hadde sett bedre dager. V
Helt herlig var det og å gå i kjøkkenhagen og hente egen gressløk. Bladpersillen var nyinkjøpt, så den blir først plantet ut i krydderhagen etter at middagen var laget.
Spise middag på terrassen med krydderurter fra egen hage, finnes det noe bedre?
Så deilig ut alt sammen. Topp med urter i hagen.
Takk.
Ja urte-hagen er jeg glad i. Gressløken kommer jo igjen år etter år. Ellers så kjøper jeg krydderurter i butikken etter som jeg trenger i maten og planter ut. så lever de så lenge de lever. Som regel lenger i kjøkkenhagen enn på kjøkkenbenken.