Mål for fremtiden og hva jeg har oppnådd….

Det er vanskelig å spå, spesielt om fremtiden.  Men det å sette seg mål og arbeide mot dem er jo sunt.  Og det er nettopp det hun har gjort Sofie Caroline Nilsen som i dag troner øverst på bloggtoppen.  Sofienils1 som bloggen heter tror jeg har tronet på 1. plassen en gang tidligere mens jeg har drevet og kommentert den som til en hver tid er på førsteplass. Hun er en ung kvinne på 24 år fra Trondheim.  Ei jente som setter seg sine mål og når de, hvis vi skal tro innlegget hennes.

Som 19 åring satte hun seg tre mål.
Hun skulle bli toppblogger og leve av det.  Hun skulle få kontrakt med side 2 og hun skulle delta på bloggerne.

Hva slags mål hadde jeg som 19 åring?
De handlet verken om blogging eller kjendisstatus.  19 år… Det var i1985. Det året jeg var russ og sluttet på videregående.
Jeg var som mangeandre unge usikker på hva jeg ønsket å bli.  Tidligere hadde jeg drømt om lege, men det hadde for lengst slått fra meg. Karakterene holdt nok ikke til noe medisin-studie.
Jeg visste at jeg ville studere, men ikke helt hva. Jeg tok et friår og arbeidetåret etter videregående. Jobbet en stund som praktikant og passet barn og gjorde husarbeid for en familie.  I tillegg fortsatte jeg i lørdagsjobben min som stoffselger på Fabrikkutsalget. (Forløperen til Kid interiør)
Målene var vel å studere, få meg en utdannelse og en jobb, få meg en kjæreste og komme meg vekk fra min barndoms dal.. Så på det viset kan jeg vel si at jeg har nådd alle de målene jeg satte meg som 19 åring.

Sofie har også nådd sine 3 mål.  Og hun har nå satt seg fem nye mål.
1. Hun skal bli flinkere på Youtupe og Instagram, da hun vil ha en vekst på alle sine sosiale medier.
2. Hun skal klare å tjene mer enn hun gjorde i fjor.
3. Hun skal ta vare på egen helse.  Har netopp begynt hos fysioterapeut og har som mål og begynne hos psykolog.
4.Hun vil investere pengene sine i noe hun kan bygge opp. Hun vil ikke bare drive med sosiale medier.
5. Hun vil bo noen måneder i Los Angeles og New York.

Vel. selv om jeg er over så dobbelt så gammel som Sofie er det fremdeles viktig å sette seg mål.   Jeg er jo ikke helt moden for skraphaugen ennå.

Jeg installerte Snapchat i sted. Yngste Sønn og Datteren skal gå over Besseggen, og de deler fint lite på fb og insta, så nå har jeg installert Snapchat for å følge dem.  Så et mål for dagen er vel å skjønne hvordan dette virker.  Har fått to snap så langt. en gra Yngste Sønn som tok bilde av meg bakfra der jeg sitter og fikler med telefonen, budskapet var at nå var muttern på snap.  Den andre snapen var fra Lillesøster, (la henne til) som sendte bilde av ved-stabelen sin med teksten “endelig er du også på snap”.
Så langt har jeg forstått at jeg ikke har gått glipp av stort ved ikke å være på Snap….

Jeg skulle gjerne klare å tjene mer enn jeg gjorde i fjor.  Og da mener jeg mer enn de 5.000 jeg fikk i lønnstillegg ved årets lønnsoppgjør.  Det er helt klart et mål. Ikke det at penger er alt. Men de betyr mye når det er litt lite av dem.

Å ta vare på egen helse må være mål nummer en for meg.  Få orden på blodsukkeret  Lære mer om diabetes, slik at jeg gjør de riktige tingene.  Diabetes har en del lite koselige følgelidelser jeg helst vil unngå.  Så helse er første prioritet. Helse er så mye mye viktigere enn penger.

Jeg har lyst til å bygge opp noe, starte noe. Men det er mer en drøm enn et mål.
En drøm om å kunne tjene penger av å holde foredrag eller skrive.  Det er vel derfor jeg driver med denne bloggingen.

Å bo i Los Angeles eller New York er ikke noe for meg.  Kunne godt tatt en tur til Los Angeles og besøkt Svigerinne og hennes familie. Men ellers har jeg aldri hatt noen drøm om Amerika.

Men mål har jeg som nok ikke finnes på Sofies liste.
Jeg har som mål at Rødt skal gjøre et knallbra valg til høsten At jeg skal få plass i kommunestyret, helst sammen med to andre fra Rødt. Jeg har som mål å komme inn som vara til fylkestinget i Viken, og få møte på minst ett møte den neste fireårsperioden.

Og jeg har som mål og nyte enda flere små hverdagsøyeblikk. Lage flere gode opplevelser.

 

1 kommentar
    1. Så bra du har kommt deg på snapchat…:)
      Jeg er hverken på insta eller fb, men vurderer sterkt det siste.
      Snap bruker jeg mye, veldig greit å holde kontakten med barn og familie gjennom dagen, så der tror jeg kanskje du får en overraskelse etterhvert…:)

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg