Dans, miljø og drama….

Reklame | Strikkejakker

Jeg er tilbake på lista, på en 92. plass riktignok, men jeg er tilbake.
Sophie Elise er tilbake på toppen. Hun har hatt gjesteopptreden på Skal vi danse, og skriver om det dramaet som oppsto da dansepartneren til henne og Emilie fikk skulderen ut av ledd midt under dansen. Det hadde jeg faktisk fått med meg.  Sto i lokalavisen med den kryptiske overskriften “Har fått røntgensvar.”  Nå vet vi røntgenfolk at det innimellom kan være litt lang svartid på røntgen, men at det plutselig skulle være en nyhet at det dukket opp et røntgensvar synes vi likevel var såpass drøyt at vi klikka på artikkelen på lokalavisas nettside alle som en. Sophie Elise skriver også litt om miljø så klart…

Jeg danset nesten på lørdag jeg og.  Beveget i det minste kroppen litt i takt med musikken, for det var så utrolig god stemning på torget.  Da de kurdiske guttene bød opp til folkedans, og svært mange lot seg lokke ed i dansen, ja hadde jeg da hatt litt bedre knær så hadde jeg latt meg rive med.

Ikke alle satte pris på folkefesten vår.
En av de på andre siden av torget har vært inne og kommentert på blogginnlegget jeg la ut på lørdag om demonstrasjonen som ble til folkefest. Det er han, selveste lederen deres.  Han som tidligere har kalt meg for antidemokratisk kommunist og meningsfascist i lokalavisa. Ja, i tillegg til at jeg vist nok i følge han skal ha rundt 100 millioner liv på samvittigheten. I kommentaren la han igjen en link til organisasjonens dekning av markeringene på torget på lørdag.

 Jeg klikket meg selvsagt inn på linken. Kan ikke kritisere noen uten å ha lest hva de står for.
Der kunne jeg lese at Refugee Welcome to Ringerike er “Godhetens tanketomme ondskap.”  Tenk at noen kan kalle Marilena og hennes uselviske arbeid for at alle skal få føle tilhørighet, kjærlighet og varme for tanketom ondskap. Jeg blir trist, usigelig trist.
Jeg leser at alle vi rundt 300, kanskje fler, som sto på vår kant av torget sto på den Norskfiendtlige delen av torget. At vi skulle være fiendtlig innstilt mot det norske føler jeg blir en litt drøy påstand. Jeg er glad i landet mitt, og stolt av norske verdier som nestekjærlignet og tolleranse.  Jeg blir litt provosert, men idioti klarer ikke gjøre meg ordentlig sint, bare oppgitt.
Den påstanden som gjør meg både trist og eitrende forbanna er  påstanden om at Prost Kristin Moen Saxegaard skal ha solgt sjela si til Satan.  Slik sier man ikke om en samfunnsengasjert prost som virkelig har hjerte for sine medmennesker. Jeg har hørt Saxegaard preke ved flere anledninger, jeg har lest hennes ord i avisen.  Hun er en moderne, modig prest som speiler verden vi lever i.  Hun står på barikadene for de svakeste i samfunnet og er et menneske som har et brennende engasjement mot urettferdighet.  Hun er vår prost – min prost, og hun tjener Gud på en forbilledlig måte.  Jeg blir fysiskuvell, kvalm når jeg leser slike ….. for en gang skyld finner jeg ikke ord.

Min beste venninne helt fra gymnastida møtte opp på torget.  Hun sa hun måtte passe på meg, at jeg ikke slang fra meg en kommentar eller to for mye i feil retning.  Hun kjenner meg, og vet at det av og til burde være våpentillatelse på kjeften min.  Koselig å se henne, det er ikke så alt for ofte vi har tid til å treffes, travle som vi er på hver vår kant.  Etter demonstrasjonen gikk vi derfor på kafe for å skravle litt mer.  Det var utrolig koselig.  Det må ikke gå for lenge før vi gjentar det.

Nå har jeg i likhet med Sophie Elise skrevet o dans, om drama og om venninnelunsj. Da har jeg bare miljø og reklame igjen.
Sophie Elise har laget en liste over ting jeg – og du – kan gjøre for miljøet. Så her kommer den med mine kommentarer.

-Jeg kan ha byttekveld med venninner. Tviler på det ville være noen suksess.  Jeg mener skjønnhetsprodukter i har fått i gave men ikke bruker…. I mitt tilfelle, og slik er det kanskje for flere i vennegjengen, er muligheten stor for at vi har fått dette skjønnhetsproduktet av nettopp en av de andre i venninnegjengen. ( Hva gir man til en venninne på 50+ som har alt?)  Klær man er lei av eller som ikke passer lengre.. vel, en av mine venninner er 154 cm høy og veier vel ca 60 kilo.  Jeg er 175 cm høy og veier 120 kilo… Tror ikke det er en god ide at vi bytter klær….

-Lese bøker eller se dokumentarer om klima zzzzzz  og jeg tror ikke jeg redder verden ved å lese bøker og glo på TV..

-Vøre en politiker som gjør upoppulære beslutninger, som å fjerne parkeringsplasser og stenge gater for biler sorry, det er MDG det. men jeg skal ikke si at jeg aldri er for upoppulære politiske avgjørelser.  Jeg vil for eksempel gjerne ha tilbake gågata foran Kuben. Bare tull og la biler kjøre der.

-Legge merke til når du bruker vann.  Ikke lakrana stå og renne når jeg pusser tennene, ikke ta for lange dusjer eller vaske opp for ofte.  (Det med oppvasken er det stort sett Gale Gubben Grå som tar seg av. Så der har jeg verdens beste samvittighet.) men ellers kan jeg nokbli bedre på å skru av krana under tannpussen.

-Ta med nett når du går og handler.  DER har jeg et virkelig potensiale.  Jeg har kjøpt meg et stort handlenett som ligger i bilen, men jeg husker alt for sjeldent å ta det med inn på Kiwi.  Gamle Gubben Grå er mye flinkere enn meg der.

-Spis mindre kjøtt og meieriprodukter. Niks.  Men jeg spiser gjerne grønnsaker og fisk og.

-Ha alltid med vannflaske ut så du slipper å kjøpe.  Der har jeg og nok  et forbedringspotensiale.  Nå som jeg har slutta med Cola burde vannflaske bli en fast vane. Skjerpings.

Nå har jeg skrevet om dans, drama og miljø. Nå kommer jeg sikkert på bloggtoppen.  Ops, jeg holdt på å glemme reklame.

Strikkejakke//Strikkejakke//Strikkejakke//Strikkejakke

 

7 kommentarer
    1. Jeg spiser lite kjøtt, akter ikke kutte ned mer.
      Jeg har minst 20 handlenett. De fleste er i stoff og noe ræl når det regner for en uten bil. Da må jeg ha plast. Men jeg bruker nettene ofte, sliter dem ut, faktisk.
      Vannbruk er jeg forsiktig med, det har vært vannmåler i boligen i 20 år. Før den ble montert, grafset kommunen noe sinnsykt med penger basert på boligarealet. Men i tørkesommeren i fjor vannet jeg busker, hekk og noen trær. ( Aldri vanningsforbud her). Plenen kunne bare dra rett vest…noe den også gjorde. Jeg fikk litt av en regning fra kommunen på vannet. Denne sommeren har det plasket så mye at ingen har bedrevet hagevanning.
      Jeg drikker ikke brus. Vann, og litt kaffe. Har vannflasker med kommunenavn på. De delte ut til skoleelever en gang for å få dem til å tappe vann hjemme og ta med seg på skolen og droppe brus o.l.

        1. Ja, derfor skal jeg ikke “ofre” enda mer. Blir ikke veggis. 😁
          Det med vannet har med økonomi å gjøre da. Det er jo svindyrt med kommunale avgifter til selvkost.

    2. Huff, det er alltid noen som skal heve seg selv ved å snakke ned andre. Veldig lei uvane det der.
      Danse er kjekt, og Skal vi Danse er et fast program her i huset. Men utover det blir det lite med dans for tiden på meg selv. Er ikke i form til sånt.
      Koselig med venninnetreff. Det skal jeg ha i dag. Godt med noen som man kan snakke med om alt.
      Miljø ja…huff… Vi er visst noen miljøsyndere hele gjengen. Men der er jeg ikke enig. Det er jo så individuelt. Jeg er ikke noen fan av MDG. Klart jeg har lyst å verne om miljøet, men jeg har ikke lyst å bli fanatisk.
      Handlenett har jeg brukt i årevis, for det var så irriterende med alle plastposene som hopet seg opp. Så der har jeg ren samvittighet 🙂
      Jeg tviler også på at miljøet blir så veldig mye bedre av å lese eller se på dokumentarer om temaet. Jeg spiser kjøtt, nå nesten bare på trass, fordi vi trenger det, kjøttet. Og rennende vann er jeg ikke noen storforbruker av. Jeg kan ikke fordra lyden, den er bråkete for mine lydsensitive ører.
      Alt med måte, det er nå min mening 🙂
      Ha en herlig uke ♥

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg