Dampede blåskjell med rotfrukt-fritter og aioli.

Vi må kose oss litt nå som det er påske.

Skalldyr er jo godt, og her i huset er vi spesielt glade i blåskjell. Ja, Gamle Gubben Grå og jeg da. De unge er ikke like begeistret.

Denne versjonen som vi fant oppskrift på i Magasinet for 29. mars 2025 serverte blåskjellene med rotfrukt-fritter, altså “pommes-friittes” laget av pastinakk, søtpotet, gulrøtter og rødbeter.

Jeg surret litt finhakket løk og hvitløk i litt smør, tilsatte hvitvin og fløte og dampet blåskjellene under lokk til de åpnet seg.

Serverte så blåskjellene sammen med frittene og aioli.  Virkelig snaddermat som passer godt på vår og sommer.  Gjerne mat å nyte ute på terrassen.

2 kommentarer

    1. Dette så godt ut. Blåskjell er utrolig godt! Husker jeg spiste dette på Corsica en gang og det måltidet var nydelig.
      Etter det ble jeg frelst!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg