Den der var kul! tenkte jeg og stirret henført på ei formkake i et Dansk interiørblad. Men hvordan har de fått til det der, egentlig? Jeg tenkte litt uten å komme til en fornuftig forklaring. Det var en lys formkake som når du skar den opp i skiver fikk ei brun stjerne midt på hver skive. Nesten som Marmor-kake, bare at en har et definert mønster. En helt tydelig stjerne. Jeg måtte lese oppskriften for å finne ut om dette var noe jeg trodde jeg kunne klare, eventuelt at Gamle Gubben Grå kunne fikse slik kake til meg.
Etter å ha lest oppskriften forsto jeg hvordan de hadde fått til stjerne-mønsteret, og jeg hadde faktisk troa på at dette skulle vi få til. Ja, jeg hadde faktisk troa på at dette kunne selv denne kjerringa klare, enda kokekunstene ikke er så veldig bra til de mer avanserte tingene.
Du lager nemlig to formkaker. Først lager du en formkake med sjokolade. Når den er ferdig stekt skjærer du den i skiver og stikker ut en stjerne fra hver skive med en pepperkakeform.
Så tar du og lager røra til den hvite formkaka. Du heller litt røre i bunn av formkakeforma og tar de stjernene du har stukket ut fra sjokoladekaka og setter ned midt i forma i røra tett i tett. Så fyller du på med hvit formkakerøre til du får dekket stjernene og steiker kaka.
Jeg viste oppskrifta til Gamle Gubben Grå, og han syntes og den så spennende ut å prøve. Og heldigvis tok han og ansvar for å få bakt denne kaka.
Vi var rimelig spente da vi etter endt steking og avkjøling skar av skalken for å se om stjerna hadde blitt vellykket.
Som du ser på bildet over kom ikke stjerna helt i sentrum. Den kunne og vært litt dypere ned i kaka, hatt litt mindre røre i bunn før vi begynte å sette i stjernene. Mulig den og kunne ha stekt litt lenger. Er et parti under stjerna som ser litt “rått” ut. Men det er mye hvit sjokolade i den hvite røra. Mulig det har noe å si.
Vi sier oss rimelig fornøyd og har noen tanker om hva vi kan endre til neste gang. Vi smakte på skalken vi skar av, og smaken var det ikke noe å si på.
Dette tror jeg er en kake som kan imponere litt på kakebordet i jula. Skiller seg litt ut. Jeg liker det. Kanskje imponerer jeg Svigermor?
Har du lyst til å prøve så kan du se oppskriften her. Oppskriften er av Camilla Biesbjerg Markussen. Jeg regner med at det å dele kakeoppskrifter til opskriftutviklere blir som å dele strikkeoppskrifter til strikkedesignere. Det vet jo alle vi som følger Vibbedille at man ikke skal gjøre uten at men eventuelt har innhentet lov fra designeren.
Det var en spennende og flott kake.
Nå kan dere bare kose dere i heimen..Ser god ut denne. Liker formkaker og denne var litt annerledes.
Takk
Så artig julebakst. takk for tipset:)
Bare hyggelig.
Blir ikke midten VELDIG stekt da? Altså stjernen?
Det tenkte jeg og. Men nei. Stjerna ble ikke så mye mer stekt enn resten. Ikke be meg forklare hvorfor.
Det var smart og dekorativt👍🏻 Gøy å prøve noe nytt.
Ja, jeg falt helt for denne når jeg så den i bladet, så den måtte prøves. Tipper den vil vekke litt opsikt på kakefatet i jula. Man spiser jo med øynene og – ikke bare munnen.