Nå er det muligens ikke politisk korrekt å spise russisk mat for tiden, men siden ingen av råvarene er importert fra Russland håper jeg det går bra. Oppskriften på denne varianten av rødbetsuppe fant jeg i Bonytt nr. 12 for 2014. Dere husker alle de interiørbladene jeg fikk tak i i fjor en gang.
Oppskriften kaller retten Russisk Borsjtsj. Muligens noen synes det blir vel mange konsonanter på slutten der, men men.
Jeg skrelte tre rødbeter og lot de koke i 2,3 liter vann i en time. Ja det er mye vann. Dette blir en stor porsjon suppe. Mens rødbetene kokte kokte skrelte og delte jeg tre poteter, to gulrøtter og en løk.
Jeg snittet og opp et hodekål hode. Finsnittet. Og klippet opp en bunt dill.
Gulrøttene og løken surret jeg blanke og myke i litt olivenolje i en steikepanne og tilsatte 5 ss ketchup. (Eller jeg hadde nesten ikke ketchup så det ble det som var igjen i flaska + litt tomatpure).
Etter en time tok jeg rødbetene ut av vannet og puttet potetbitene opp i den rosa suppa i stedet.
De kokte rødbetene ble skjært opp i mindre biter.
Når potetene hadde kokt 10 minutter puttet jeg kålen og de oppdelte rødbetene tilbake i gryta, og lot det koke 10 minutter til.
Så tilsatte jeg 1,5 liter kyllingkraft. (Jeg sa det blir en stor porsjon.) Bruk tre buljongterninger og 1,5 liter vann. En boks kidneybønner, 4 ss sitronsaft, 2 laubærblader, løk- og gulrotblandingen og dill. Smakte så til med salt og pepper.
Så skulle alt småkoke til det ble mørt, samtidig varmet jeg noen hvitløksbaguetter i steikeovnen til å ha ved siden av suppa. Ja, tenk så gal var jeg. Hvetebaguetter ved siden av ei suppe stappfull av grønnsaker.
En rømmeklatt på toppen hører med.
пожалуйста
Spørsmålet mitt er; Smaker det jord av rødbetene når du gjør det på den måten? Når jeg lager denne suppa med det navnet som staves på tusenvis av måter, smaker det jord….
Nei. Det smaker ikke jord. Tror det har noe med koketiden på rødbetene å gjøre.