Løkpai m pæresalat

Dagens middag i Drømmehuset var løkpai med pæresalat. Oppskrift fant jeg i Magasinet for 4. februar. Det ble både godt og lekkert, og så enkelt at selv jeg klarte det nesten helt uten å gjøre feil. Jeg skriver nesten, for jeg glemte å ha flytende honning i salatdressingen. Man kan ikke huske på alt.

Paideigen var sånn ferdig fra butikken. Enkelt og greit.  Så når forma var kledd med paideig var det bare å starte med fyllet. Paiskallet ble fyllt med løk og rødløk surret i smør med timian, rosmarin litt sukker og eplesideredik, itt smuldret mozzarella ost og en eggestand bestående av egg og fløte.  Paien fikk en halvtime i stekeovnen mens jeg laget salaten.

Grønn salat, jeg tok en pose med litt blanet småbladet salat som ruccola og spinat. To pærer ble skåret i biter  Dressing av olivenolje, sennep og eplesidereddik. (Det var der jeg skulle hatt med litt honning.) Vendte dressingen inn i salaten og strødde litt hakkede valnøtter over. Virkelig godt ble det.

Siden det er søndag unnet vi oss et glass rødvin til middagen. En flaske ble tatt opp fra kjelleren i går og trengte å bli drukket opp.

8 kommentarer
    1. Så ut som et virkelig deilig måltid. Så enkelt og så delikat..Vin smaker til mat. Et glass rødvin heller to er vitaminer tenker jeg.

    2. Litt vanskelig og bittelitt komisk å lese denne beskrivelsen. Det sniker seg inn en del ordliste-forslag som blir komiske. Du mobilblogger? 😀 Paideigen som ble: “pandemien var sånn ferdig fra butikken…” 😀 Ellers hørtes det godt ut 🙂 Og spesielt, ikke hørt om denne varianten før 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg