Middag i Drømmehuset

Finnes det noe bedre sommer-mat enn blåskjell? Ikke for min gane i det minste.
I dag hadde vi nettopp blåskjell til middag i Drømmehuset, dere kan tro at det var godt.  Selv på en litt sur aprildag, vi så snøfiller i lufta tidligere i dag, så fikk jeg sommerfølelsen i kroppen da vi koste oss med middagen. Jeg vet jo at en lang sommer ligger foran oss, og at det blir mange muligheter til å nyte god sommermat og lange lyse, varme sommerkvelder på terrassen. Det gjelder bare å gripe de mulighetene som byr seg.
Som blåskjell og høye stett-glass på en helt vanlig onsdag.

Blåskjell er forresten relativt rimelig mat. 70,- kr for et nett. Det er mer enn nok som middag til to. Stett-glassene skyldes at vi åpnet en flaske alkoholfri hvitvin som vi skulle ha i sausen, eller krafta om du vil. Resten av den tok vi til maten. Ja og så gjør det seg på bilder.  Ellers består sausen av en skvett fløte, noen gulerøtter, et par stilker selleri og noen sjalottløk. Ting vi hadde i huset allerede.

Blåskjell i safran heter retten. Oppskriften kommer fra Aftenpostens lørdagsmagasin for 23. mars.
Ja, safran høres kanskje litt råflott ut en onsdag i april. Men vi har en boks safran i Drømmehuset. Fikk det i gave for noen år siden av en persisk kvinne jeg kjenner. Hun hadde det med til meg etter en tur til hjemlandet. Det er ikke et krydder vi bruker så ofte, så det kommer til å vare i flere år til.

Godt var det, og sommerfølelsen kom snikende. Vi tok et par brødskiver ved siden av så vi ble mette og. Blåskjell i seg selv er jo ikke så mettende.

 

9 kommentarer
    1. Jeg kan spise noen få blåskjell, før jeg begynner å tenke over HVA jeg spiser, og ikke klarer mere…. samme som med reker….
      Men det er godt da… inntil en viss grense – veldig synd at jeg har det slik – for det er SÅ godt – og med et glass vin til mmmmm 🙂

      1. Det eneste jeg har det slik med er kaninkjøtt. Naboen da jeg vokste opp hadde kaniner for å produsere mat til eget forbruk. De serverte ofte kaningryte når familien vår var på besøk. Det klarte jeg aldri å spise. Jeg så alltid Prikken og Fnuggen, mine kaniner hjemme på gården foran meg.
        Ellers har jeg aldri hatt problemer med å spise oksekjøtt fra egne okser eller svinekjøtt av egne griser, men kaniner var og er for meg kjæledyr.

    2. Ja ikke sant… de søte små kaninene… nei okse og gris er noe annet… men jeg har uansett ikke vokst opp så nært andre dyr enn hund og katt… 😀 Selv om gården til min familie lå bare over gjerdet…. Kjøtt er mat… men ikke kosedyra!

    3. Middag så og hørtes godt ut….
      Deilig mat, elsker blåskjell – og særlig når det blir masse god kraft som her.
      Blåskjell da tenker jeg på Åsgårdstrand og Korsika…Var på en restaurant på Korsika for mange år siden og alle spiste blåskjell og fries.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg