Tør jeg våge meg ut på dypt vann igjen? Våger jeg nok en dag å sette meg ned å kommentere det toppbloggerne skriver om? Jeg mener når selv et innlegg som innlegget Hva er trolling? som helt klart var ment å ta noen i forsvar fikk den som ble forsvart til å ta litt av i kommentarfeltet mitt. Litt ironisk at et innlegg som går ut på at vi må ha større aksept på å bli sagt i mot, at noen ser på det vi skriver med et kritisk blikk skal utløse så mye kritikk fra kritikeren.
Jeg liker debatt i kommentarfeltet. Jeg liker at folk ikke er enig med meg, og jeg deltar gjerne i debatten. Når jeg på et tidspunkt i går ga meg med å svare på kommentarene kommer det av at jeg liker å debattere saker på et saklig nivå. Når noen, tom for gode argumenter, forsøker å dreie debatten over på hvor vidt jeg har hemoroider(?), ja da melder jeg meg ut.
Om vi skal begynne å sette grenser for hva som er akseptabelt utover det som er klart usaklig, er vi skikkelig ute å kjøre. – For hvem er det da som skal avgjøre hva som er greit- og hva som er ugreit av ytringer??
Ytringsfrihet innebærer faktisk at en er nødt til å akseptere at også de med meninger en selv, og/eller den store majoriteten, for den saks skyld, anser for å være regelrett kvalmende.
Denne kloke kommentaren la Gry igjen i kommentarfeltet under innlegget i går. Gry er en klok kvinne.
Jeg er selvsagt i min fulle rett til å kommentere hva toppbloggerne velger å skrive om, og hvilke refleksjoner de gir meg.
Så får de som ønsker det kommentere hemoroidene mine så mye de vil. Jeg synes slike kommentarer er både umodne og barnslige, men hvis folk ønsker å fremstå som unger i trassalderen, værsågod.
Den første som får meg til å reflektere er Vibbedille og hennes oppramsing av overskrifter fra bloggtoppen den siste uka. For et mangfold! Så utrolig mye forskjellig vi skriver om! Og for et morsom vri på et innlegg fra Vibbedille.
Det var i grunn det eneste innlegget jeg følte verdt å reflektere over av de over meg på bloggtoppen i dag.
Siterer noen ord fra kommentar, som var et svar til den du forsvarte, du fikk på innlegget ditt i går: ” Kjærringtanker er utrolig tålmodig og ikke minst raus, som gidder og forsvare, når du kun henger deg opp i noen setninger som ikke er til din fordel” sitat slutt.
Og det kan jeg absolutt skrive under på, når jeg tenker på alle de barnslige , uintelligente og lavmål karakteristikker du har fått på deg som person og partiet ditt. Så ja, du er raus.
Enig med deg i at kommentaren fra Gry på samme innlegget var en klok kommentar fra en klok kvinne, hun har også en annenviktig egenskap, humor og selvironi, noe jeg ikke mistenker, men vet at også du har 😉
Usikker på om jeg er raus, men selvironi har jeg og evnen til ikke å ta meg selv så høytidelig.
Gry hadde i samme kommentaren en grei definisjon på trolling “Trolling er usakligheter som er uttalt med den åpenbare hensikt å såre- eller undertrykke.”
Jeg har alltid ment at ytringsfrihet er viktig i et demokrati, men, vi har ikke ytringsplikt. Jeg tenker da på for meg, den meningsløse brenning av hellige bøker, enten det gjelder Koranen, Bibelen, eller brenning av Prideflagg. Jeg skjønner meg ikke på de som utfører dette, heller ikke de som står og heier på de enten på sidelinjen eller her på Blogg.no og i andre sosiale medier. Jeg skjønner rett og slett ikke hensikten, uten at det må være for å såre eller undertrykke.
Det er vel ikke alle ytringer en forstår hvorfor ytres. Å drive å brenne alt fra flagg til bøker er nok mest for å provosere. Men én provokasjon er jo og en ytring…
Ja det er vel det. 10.Mai 1933 hadde en nazipartiet en rituell “kampanje” ytring eller provokasjon om du vil for å brenne bøker som ikke var i samsvar med deres ideologi. Totalt ble det brent 25 000 bøker fra 2500 forfattere, hovedsakelig jødiske, men også av Karl Max Heinrich Mann og av den norske nobelprisvinneren Sigrid Undset opplevde å få sine bøker brent.