Så har man stukket frem hodet igjen…

I dag kom et leserinnlegg jeg hadde skrevet på trykk på lokalavisa sin internettside. Og siden det ble delt på lokalavisas fb side så varte det ikke lenge før sirkuset var i gang. Til nå har fb oppslaget fått 63 likes og noen og 70 kommentarer. Da jeg gikk over en tom mørk parkeringsplass ved sykehuset nå litt over klokka 22 var det ikke fritt for at jeg tenkte det kanskje ikke var så lurt å være alene ute i mørket. Det var ikke alle de 76 kommentarene som var like positive.

Så hva har jeg uttalt meg om denne gangen? Bomring, byplan eller bevaring av Hønefoss skole? Nei i dag stakk jeg hodet virkelig inn i vepsebolet. Jeg ba kommunen trekke tilbake tillatelsen SIAN (stopp islamiseringen av Norge) har fått til å ha stand på torget i slutten av september. Slik blir det forståelig nok bråk av.

Min begrunnelse er at det fort kan bli litt mye liv på torget den lørdagen. For når SIAN har stand er det ikke snakk om 4 – 5 personer som står under en parasoll og høflig deler ut flyveblad til folk som går forbi. Ved SIAN sine arrangement pleier politiet å være mannsterke til stede. Det pleier å bli satt opp sperringer rundt SIAN sin stand. På andre siden av sperringene pleier motdemonstranter å samle seg. Ved de siste arrangementene SIAN har hatt har det kommet rundt 200 demonstranter. Det er ingen grunn til å tro at oppslutningen er noe mindre etter angrepet på moskeen i Bærum.

Vi er mange som synes det er nok nå. Nok med hatretorikk og rasisme. Vi er mange som har lyst til å vise SIAN og deres tilhengere ryggen. Vise dem vår forakt. Men det er ikke slik det pleier å bli når SIAN har stand. En slik stand pleier heller ikke å bære preget av debatt eller mulighet for rolig meningsutveksling. SIAN sine tilhengere kommer til å prøve å provosere motdemonstrantene. De pleier å ta bilde av motdemonstranter for å henge de ut som landssvikere, forelesere eller lignende på nettsider som støtter deres tankesett. De pleier å spraye pepperspray på motdemonstranter. Brenne Koranen eller kalle muslimer for kakerlakker. Og enkelte av motdemonstrantene lar seg villig provosere. Det blir kortsagt bråk selv om politiet forhåpentligvis klarer å holde partene fra hverandre.

Jeg synes ikke torgslag hører hjemme mellom fontena, klatrestativet og bordene til Kirkens Bymisjon i en ellers litt søvnig småby. Jeg ønsker derfor et kommunen gjorde som Arendalsuka og trakk tilbake tillatelsen de har gitt SIAN. Ikke fordi jeg ikke tåler et andre har andre meninger enn meg. Ikke fordi jeg ønsker å kneble meningsmotstandere, men rett og slett fordi jeg ikke ønsker bråk.

Noen av de som kommenterer innlegget deler mitt syn. Noen sier at SIAN bare får komme så skal de vise de…. Noen mener at kommunistene altså meg, kan holde kjeft, at man heller bør forby Rødt å ha stand på torget. ..  Mange snakker om ytringsfrihet, om dialog…  Tonen i kommentarene er til dels hatsk…  Stemningen i kommentarfeltet blir tilspisset.

Jeg har ikke sett de mest hatske uttalelsene om meg som person. Jeg er ganske hardhudet.  Og lokalavisa har sikkert en moderator som sletter det drøyeste. Men det jeg har lest av kommentarer gjør at jeg så meg over skulderen når jeg gikk over en mørklagt parkeringsplass.

 

4 kommentarer

Siste innlegg