Selvplukket niddag.

Finnes det noe bedre enn å rusle rundt i dkogen på leting etter sopp? Det synes ikke jeg. Spenningen om man finner noe å kose seg med, skogens ro – og så får man litt trim på kjøpet.

Så i dag når Drømmehuset så sånn noenlunde presentabelt ut dro jeg ut i skogen. Kaffe-latte nede i byen fristet ikke i dag. På ei soppgruppe jeg er mef i på fb har det vært litt vel mange fristende sopp-bilder i det siste.

Det ble noen steinsopp. Ikke store mengder men nok til middag til Gamle Gubben Grå og meg.  Middag rett fra skogen, kan det bli bedre?

Da jeg kom hjem skjærte jeg soppen i passende biter og stekte de i meierismør i en stekepanne. Samtidig kokte jeg litt tagliatella. Så helte jeg rø me over den stekte soppen, krydret med salt, pepper og timian og lot panna stå å surre på svakvarme til posten var ferdig. Ved servering strødde vi litt revet ost over. Det ble svært så godt.

Jeg mente at jeg hadde hørt om en rett med pasta og steinsopp,og googlet litt mens jeg ventet på at pastaen skulle bli kokt. Mulig det var litt sent, for jeg tror steinsoppen hadde blitt enda bedre uten rømmen, men med løk, hvitløk og persille samt litt hvitvin. Tagliatelle ai funghi porcini: Toskansk pasta med steinsopp, var retten jeg tenkte på. Vel skogene er full av steinsopphar jeg hørt. Det får bli en ny tur i skogen en av de nærmeste dagene så skal vi nok få laget Tagliatella al funghi porcini. Jeg trenger bare å finne en halv kilo steinsopp så kan jeg prøve meg som Toscansk mesterkokk.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg