Endelig vår…og alle rømmer til fjells

Endelig er det vår. Små spirer stikker opp fra blomsterbedene. De tunge vinterskoene kan settes innerst iskapet, og man kan atter ta frem småsko. Luer, skjerf og hansker kan stappes langt ned i komoden i gangen og man kan hente frem den tynne, lette vårjakka.Man kan sette seg ut på terassen og nyte vårsola og atter ha verandadøra oppe. Endelig er vinteren over og den fineste årstiden begynner.

Men hva gjør vi nordmenn da? Jo, vi pakker ned vinterklær, luer. skjerf og hansker. Fyller takboksene på bilene opp med ski og akebrett og setter kursen etter vinteren, opp mot fjellet. Skibakker som er glassert av vårsola og som vi knapt verdiget en tanke i januar der de lå fulle av deilig hvit puddersnø må nå besøkes av både liten og stor.

Dette merkelige fenomenet har de siste årene forundret meg. Hvorfor drar vi ikke heller mot kysten, mot våren? Vandrer rundt ipå stranden og leter etter vårtegn i stedet for krampaktig å oppsøke siste rest av vinter? Hvorfor går vi ikke heller i skogen og leter etter de første blåveisene? Plukker inn hestehov fra grøftekantene og tegner paradis på den tørre asfalten? Hvorfor er ikke påsken høytiden for å ta støttehjulene av sykkelen og la poden lære og sykle ?

I morgen pakker jeg bilen og drar….til fjells.

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg