Eneste etniske norske i en invandrerfamilie…

Var på kommunestyremøte denne uka.  En av sakene som skulle opp va invandreråd /integreringsråd og sammensetningen av det. Greit nok.  Vi har eldreråd, ungdomsrådog rådet for funksjonshemmede. Et integreringsråd/invandrerråd er en god ide.  Jeg stiller meg utelokkende positiv til det.

MEN da vi skulle vedta sammensetningen, 6 fra invandrerorganisasjonene og 3 representanter valgt av kommunestyret hvorav minst to skal være etnisk norske begynte debatten.  Senterpartiet spurte hvem som var etninsk norsk, og ville sette punktum etter tre valgt av kommunestyret.  Et fornuftig standpunkt, men nei. Det var viktig at minst to av dem var etnisk norske. Venstremannen sto på sitt. Det var et ønske fra invandrerne at det skulle være hvite nordmenn der som han uttalte det.  Jeg så meg rundt i salen.  Bare hvite nordmenn så langt jeg kunne se, bortsett fra en representant som var mørkerød – antakelig etter et ferieopphold på sydlige breddegrader.  Jeg forstår hensikten. den vil lett la seg  gjennomføre. Hvorfor dette fokuset på etninsitet.?  Det var ikke tiltenkt, jeg hadde ikke forberdt meg. Men jeg måtte bare rekke opp hånda og be om ordet. 

“Hva er en etnisk nordmann?” 

Selvsagt hadde venstremannen svar på det og.  En etnisk nordmann er en som har alle fire besteforeldre født og oppvokst i Norge.  Så nå vet jeg det.  Stakkars  Gamle Gubben Grå er altså invandrer, eller i hvertfall ikke etnisk norsk.  Svigermor er født og oppvokst iTyskland.  Heller ingen av barna mine er etnisk norske. Svigermor, deres bestemor ødelegger den morroa.  Jeg er altså eneste etnisk norske i en invandrerfamilie…

Hvis jeg er i kommunestyret når disse representantene skal velges, skal jeg huske å be om stamtre…

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg