Jeg skal da f… ikke til Jevnaker….

Så skjedde det igjen i dag.
Jeg kommer kjørende oppover Hønengata.  Nærmer meg Gummikrysset.  Trafikken flyter lett og jeg har en fart på40 50 km i timen avhengig av trafikkbildet inn mot krysset, De som kommer fra Hvalsmoen, fra  Jevnaker eller hvor de nå kommer fra de som står i køen og venter på å få komme ut i Hønengata har vikeplikt.  Det står store og tydelige skilt.
Men når jeg er nesten inne i krysset, kaster bien fra Jevnaker seg ut i veien rett foran meg, Jeg er forberedt. Jeg er klar. Så bremsene blir trådd inn umiddelbart, og en forvirra Jevnaker sjåfør sitter der i den mørkeblåe Audien, BMW en eller volvoen for den saga skyld og ser uforstående på meg.

Hør her, kjære sjåfør.
Jeg blinket IKKE til høyre. Jeg blinket ikke til venstre heller – for den sags skyld.  Hvis du har litt cerebral sirkulasjon (det er medisinsk for omløp i hue) så burde du kunne anta at jeg da skulle rett frem.
JA det bor folk også den veien. Ikke bare på Jevnaker.
Hvis du kjører rett frem her kan du komme til Almemoen, til E16 rett oppe i høgget her. Der kan du kjøre strake veien til Bergen, til Fagernes, til Ådalen, ja kort sagt ut i hele den store vide verden – og til Vågård, der jeg tilfeldigvis bor.
Vikepliktskilt er plassert der av en grunn. Det er fordi det skal minne deg på at du har vikeplikt for oss som skal rett frem.  Jeg pynter innlegget mitt med et bilde av et slikt vikepliktskilt slik at det demrer for deg neste gang du er ute i trafikken. 
Er det for vanskelig å lære har jeg et godt råd til deg; følg etter meg neste gang vi nesten-møtes i Gummikrysset. Jeg bor like ved biltilsynet. Der kan du levere førerkortet.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg