Gammel hytte skal bli ny del 6

Kjøkkenet på hytta er som resten av hytta fra byggeåret 1965.

Det er åpen kjøkkenløsning – eller vel egentlig en kjøkkenkrok.  I åpningen mellom kjøkkenkroken og stua, er det et plassbygd høyskap som er delt i to med to dører. Det er hyller av god kvalitet i skapet, og et veldig praktisk skap. Tungvint å rive, og både praktisk og fornuftig å beholde. 
Elsker og den nostalgiske, skikkelig retro lukkemekanismen. MEN – som tidligere nevnt, er ikke så veldig begeistret for bonderødt.

Overskapet er i hel-tre. Skikkelig solide saker. Skyvedører er praktisk i en liten kjøkkenkrok, men ubehandlet finer er liksom ikke helt det uttrykket jeg har tenkt meg.

Underskapet hadde samme finer-dører som overskapet, men hengsler i dørene, og ikke de klassiske skyvedørene. Disse dørene var blitt litt skjoldete. Antakelig etter vann-søl fra utslagsvasken.  Skuffene er i hel-tre, og skikkelig solide.
Vi har bodd litt rundt om kring, og har erfart kjøkkeninnredninger av forskjellig karakter. Dette kjøkkenet er ikke pent, men utrolig solid og god kvalitet.  I og med at hytta skal pusses opp på lavbudsjett, vil jeg ha problemer med å finne en like bra kjøkkeninnredning av like god kvalitet og som passer.  Denneer mest sannsynlig plass-bygd.  Den fornuftige konklusjonen er at kjøkkeninnredningen beholdes, men males eller beises.
Det store spørsmålet er – i hvilken farge?

Vi liker å lage mat. God mat- Også når vi er på ei primitiv hytte. For å få maks ut av matlagingen er det greit om kjøkkenet ikke er for mørkt. Vurderte en stund hvit kjøkkeninnredning, men så er det det at “alle” har jo hvitt kjøkken. – og jeg kan jo ikke ha noe alle andre har. Pluss at jeg tenkte det ville bli litt vel lyst til de mørke veggene. I og med at kjøkkenet er en krok i stua, har jeg kommet til at kjøkkenveggene må beises i samme farge som stueveggene for å få en harmonisk helhet.  Grått kjøkken, slik som pipa og gulvet, ville bli alt for dominerende og alt for mørkt.  Jeg var virkelig i tvil og blank for gode ideer, selv om jeg har fundert på dette kjøkkenet en god stund.

Så til slutt spurte jeg i et par malingsbutikker hva de ville anbefale. Viste bilder av vegger og gulv. (Utrolig kjekt med mobilkamera i oppussingstider).  Ei av damene jeg spurte foreslo grønt og kom med et par tre lyse fargeprøver til meg.  Jeg har i grunn aldri vært så begeistret for grønt, og tenkte “aldri i livet” men tok høflig med meg fargeprøvene. 
Men etter å ha tenkt en stund, og sett nøyere på fargeprøvene bestemte jeg meg for at en av de kanskje kunne bli ganske fint…
Så for noen uker siden kjøpte jeg maling. Forhandleren anbefalte tre-stjerners gulv-maling. Det tåler den litt røffe bruken og slitasjen et malt kjøkken blir utsatt for.

I helgen dro jeg på hytta for å male.

Det var fint vær, og skapdørene til overskapene og skuffene ble tatt med ut i sola.  Når man søler så mye som jeg gjør, er det kjekt å stå ute og male.  Det stygge; gamle ute-bordet som Gamle Gubben Grå har kommet drassende med og som jeg en vakker høstdag hugger opp til pinneved duger helt greit som arbeidsbord. Ikke er jeg redd for å søle på det heller…

Et strøk i går. Minst 8 timer venting før jeg kan male strøk 2, så det ble ikke malt før i dag – selv om malinga tørket fort i sola.

Så i ettermiddag kunne jeg sette sammen kjøkkenet igjen, og få et helhets-inntrykk.


Ble rimelig fornøyd.

De tidligere røde dørene på det høye skapet trenger ett strøk til med maling.
Dør og skuffehåndtak ble beholdt tre-fargete. Men jeg har tenkt å lakke de og lista på benkeplata + skjærefjøla med en beis-lakk jeg tror jeg har en rest av i kjelleren.
De plast / respatex platene mellom over. og underskapene må vekk. Så må jeg finne på noe lurt der. Har noen ideer som må modnes og testes litt.
Veggene og rundt skapdørene på høyskapet skal beises.
Gulvet skal males grått.
Flere innlegg kommer.
 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg