50 års gave fra Svigermor

Svigermor er alltid forut for sin tid, så jeg har fått 50 års gaven min på forskudd selv om det er LENGE til jeg fyller 50 (over 20 dager).  Svigermor ga meg og Gamle Gubben Grå to dager i Oslo i gave. Flott med opplevelse-gave. Ting og tang har jeg jo det meste av.

Så tirsdag ettermiddag satte jeg og Gamle Gubben Grå oss på Oslo-bussen. Vi hoppet av i fart i nærheten av Dokkveien og ruslet ned til Aker Brygge.  Der spanderte Gamle Gubben Grå en kaffe latte og kake mens vi studerte livet i hovedstaden. Vi er alt for sjeldne i byen. Oslo er jo en fantastisk by.Fødebyen til Gamle Gubben Grå og byen jeg var ung og gal i, og ikke minst, byen hvor vi møtte hverandre.

Etter kaffe-pausa ruslet vi bortover Rådhusbrygga for å finne båten hvor Svigermor hadde bestilt rekecruise til oss. Vi var usikre på om det var Dixieland cruise eller vanlig rekecruise hun hadde bestilt billetter til, så vi spurte i billettluka.  De hadde ingen bestilling på noen med vårt etternavn. Det var rart.At Svigermor hadde bestilt billetter kun på fornavnene våre, var nok ikke min første tanke.
 Men vi gikk for vanlig rekecruise. Noe jeg er glad for. Det så ut som om det var litt for mange hvithårede damer med litt vel mye hvitvin i toppen på den andre båten.
Det var en fin båttur.  Det kom en regnskur akkurat da vi kom om bord, men ellers hadde vi fint vær, grei temperatur og deilige reker.  Siden ingen av oss er så veldig glad i hvitvin, tok vi øl til rekene. Dumt av oss, siden Svigermor hadde sagt at vi skulle drikke vin. – men Svigermor, jeg tok et glass rødvin etter rekene, så da drakk jeg litt vin…


 

Etter båtturen tok vi trikken opp til Svigermor, skravlet litt med henne før vi krøp til køys.

I går var det deilig frokost, før vi bega oss av gårde. 
Først tok vi banen til Majorstuen, skiftet bane og dro videre til Vestre Gravlund for å sette blomster i minnelunden hvor Svigerfar er bisatt. I går var det ett år siden han brått og uventet døde. 
Seansen ble selvsagt fotografert av Svigermor.”Smil pent” sier Svigermor til oss som litt uvillig poserer foran minnesmerket.  Men er det egentlig ok å posere og smile på en gravlund, for meg blir det litt feil og litt respektløst. Vi er forskjellige, Svigermor og jeg.

Ny T-bane tur.
Denne gang til Oslo sentrum.  Vi gikk litt i butikker og titta. (Jeg tror jeg vet hva jeg får av Svoger i 50 års gave. men det vet nok ikke du, Svoger…)
Så var det kaffe på Kirkeristen. Jeg så at Domkirken var åpen, og hadde lst på en kikk inn. Har aldri vært der, men dessverre var det gudstjeneste der akkurat da(på en onsdag formiddag?) så vi lot det være..  Det var deilig med en benstrekk, deilig kaffe, og jeg har aldri sittet inne i halvmånen på Kirkeristen og drukket kaffe. Koselig italiensk kafe, og skikkelig storbyfølelse.
  

Vi vandret videre.  Målet var Akershus festning. Men vi tok veien om Karl Johan, Stortinget, Spikersuppa og Rådhusplassen.  Skikkelig turistløype og ikke akkurat den korteste veien og

med masse stopp så Gamle Gubben Grå og jeg kunne bli fotografert for nesten hvert eneste skritt. Alle som kjenner meg kan tenke seg hvor glad jeg var for de fotostoppene.  Tror bildene dine ville vært bedre uten meg, Svigermor.

Vi kom oss da til Akershus festning i god tid før neste punkt på programmet; Vandreteater på festningen.
En flott forestilling, flere historiske fakta jeg ikke var klar over, og flere anekdoter jeg nok har hørt men glemt.  Flinke skuespillere som gjorde innholdet levende.

Etter den flotte forestillingen var det en kort trikketur opp til Grunerløkka, og endelig til dor lunsj.
Svigermor hadde sett seg ut ikke noe mindre enn takterrassen på Vulcan.
Dessverre var takterrassen stengt på grunn av utrygt for regn, men vi spiste på uteserveringen på Vulcan nede på bakkeplan, og det var både koselig og fint der.  Svigermor spanderte ikke mindre enn en 8 retters meny. Svigermor,, det er middag- ikke lunsj.  Men det var utrolig hyggelig, spennende og kjempegodt.
Første servering var friterte rispapir, en salat med asparges og vårløk, og en slags Jansons fristelse variant. Rispapirene var kanskje ikke det helt store , Jansons var godt  og asparges salaten helt nyyydelig.
Andre servering var noen slags soft taco med krabbefyll, laks og en salat med grønn papaya.  Krabbetacoen  likte jeg veldig godt. Laksen var helt ok.  Slik rå laks skal smake. Grønn papaya salat var vel ikke helt den store høydaren for noen av oss.
Tredje servering, nå begynte jeg i grunn å bli mett, var pulled pork med rødkålrelisch og noe chili greier og en deilig potetsalat med nypoteter og bakte tomater.. Potetsalaten var kjempegod. Resten var ikke vondt det heller.
Tilslutt ventet friske jordbær med sjokoladestrø og pisket krem.  Da måtte til og med jeg ha to kopper svart kaffe for å få ned alt.

 

Takk Svigermor for et utrolig godt og spennende måltid.

Så tok vi trikken opp til  Svigermor for å hente bagasjen. 
På trikken kom det på en noe aggressiv og ustabil passasjer.  Men d skulle heldigvis vi av på neste stoppested.  Litt mer spenning enn en stapp-mett Brit ønsket. Spesielt i og med at Svigermor kommenterte litt høyt hva hun mente om denne personen.

Vel, det gikk bra, og politiet ble nok varslet. 

Etter å ha hentet bagasjen, ble det ny trikketur ned til sentrum, en liten gåtur til buss-terminalen og bussen hjem.
Skrittelleren viste 2107 skritt og benet mitt hadde skreket høyt lenge.  En utrolig flott, men noe slitsom dag.

Takk igjen, Svigermor.

  

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg