Morgenstund har gull i munn….

I dag var det frilørdag og ferie og jeg kunne sove lenge.
Ingen som skulle kjøres og bringes. Ingen som skulle hentes. Bare Gamle Gubben Grå som skulle opp og ut på jobb, men han er relativt selvgående.

Våknet klokka 05.55.
Gamle Gubben Grå hadde ikke stått opp ennå. Han pleier å stå opp klokka 05.30 når han skal på jobb. Så da måtte jeg sparke liv i han.
Han sto opp, tok med seg Kjøteren og gikk ut av soverommet.  Turbo, lille hund, ble igjen i senga. mer lat om morgenen han.  Han koste seg bare litt med den gule gummi-anda si, den med pipe-lyden…
06.20 kom Gamle Gubben Grå inn igjen for å kle på seg.  Jeg hadde så vidt sovnet….
06.40 sov jeg godt. Da forlot Gamle Gubben Grå huset og gikk over singelen under soveromsvinduet. Det vekket ikke meg, men Turbo for opp og bjeffet som en gal. Jeg våknet ca en halv meter over senga.
06.50 kom Kjøteren inn igjen på soverommet. Turboknurret lavt. Livredd for at Kjøteren skulle stikke av med gummi-anda. Til nå har Kjøteren aldri vist den minste interesse for denne gule gummi-skatten, men man kanjo aldri være sikker… Jeg vurderte å stå opp, men syntes det var i tidligste laget. Så jeg krøp godt sammen under dyna, fant roen og sovnet – nesten.

07.00 kjente jeg et dunk hele senga ristet, Turbo knurret og gneldret som en gal, og jeg snudde meg forvirret rundt mot Gamle Gubben Grås halvdel av dobbeltsenga. Det var Kjøteren, som med et byks hadde entret senga. Han er en gammel Kjøter og ikke like spenstig lenger. Samtidig veier han jo noen kilo.  Så det rister litt mer når han lander. Han hadde og landet nesten oppå Turbo, og helt oppå den før omtalt høyt elskede gule gummi-anda.

Jeg ga opp og sto opp.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg