Det er ikke en menneskerett å få barn….

“De barna de barna, de kommer når de kommer de” sa en gynekolog til meg.  Jeg ventet mitt tredje barn, og syntes det drøyde med veer og fødsel og ville så gjerne ha satt i gang fødselen. 
“De barna de barna, de kommer når de kommer de.” og noen ganger kommer de ikke.

Noen ganger kommer ikke barna fordi man har et ønske om å bli mor, men man har ikke lyst til å lage det på den gode, gamle måten.  Måten som medfører både kroppslig kontakt med det andre kjønn og utveksling av kroppsvæsker. Det virker så…dyrisk. Så primitivt, liksom. 
Enslige, godt voksne kvinner reiser ti utlandet, blar i en katalog, og velger seg en egg-donor som har de ytre trekkene som ønskes. Riktig høyde, øyenfarge og hudfarge.  Så, får man satt inn det ønskede egget, og 9 måneder senere kan man dele resultatet på instagram og snap-chat.  Et fikst ferdig barn som matcher både interiør og kles-kode.

Andre har ikke noe i mot kroppskontakt med det andre kjønn. De har etter hvert, og noen forsøk, funnet Drømmemannen, og nå ønsker de seg kjærlighetsbarnet. Riktignok har både hun og han ett par unger fra før, og selv om de og forhåpentligvis ble unnfanget som et resultat av kjærlighet, er de liksom ikke Kjærlighetsbarnet med stor K: Beviset på hvor lykkelig det nye paret er. Dessverre har den biologiske klokken tikket en stund. Man befinner seg nærmere bestemor-alderen enn den alderen som biologene mener er mest egnet til å trille barnevogn.

Kanskje har man lett litt lenge etter drømmemannen, drømmehuset drømmekarrieren og drømmelivet til å ha prioritert det å få barn tidligere i livet. Så sitter man der da,  når den biologiske klokken har passert stengetid på egg-fronten og tenker, søren det var noe jeg glemte.. Jeg burde hatt et barn eller to før stengetid.

Det er ingen menneskerett å få barn.  Det er ingen naturlig oppgave for det offentlige helsevesenet å legge til rette for at disse gruppene skal få barn.  Dette er mitt hovedargument for at man ikke skal tillate eggdonasjon finansiert av dine og mine skattepenger.
Helsevesenet har mange og viktigere oppgaver å bruke sine knappe ressurser på.

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg