Litt bak skjemaet…

“Jeg håper jeg ikke forstyrrer midt i middagen?” Det er Svigermors stemme i telefonen. Det er torsdag ettermiddag, eller rettere sagt kveld. Klokka har passert 20.30. Jeg kom akkurat inn døra etter en lang dag på jobb. Er usikker på om Yngste Sønn har begynt og lage middag. Det er hans oppgave i dag.  Unge voksne kaster seg ikke over husarbeidet uten et par tre påminnelser…
“Du er vel ferdig pakket og klar?” er Svigermor sitt neste spørsmål.  Svigermor har den egenskapen at hun sjelden venter på svar på sine mange spørsmål. Ferdig med å pakke? Det er torsdag. Vi skal ikke reise før på lørdag. Jeg har ikke begynt å tenke på hva jeg skal slenge ned i kofferten, sjekke hva som må vaskes eller vurdere om jeg trenger kjøpe noe nytt.
Svigermor er ferdig pakket.  Hun skal først reise 3 dager etter oss. Hun trenger adressen til huset vi har leid slik at hun kan skrive det på adresselappen på kofferten.  Adressen? Ja, jeg har jo den et sted… Lukker øynene, virrer litt rundt meg selv mens jeg prøver å huske hvor lab-toppen er. Ser gangen i leiligheten til Svigermor for meg. Kofferten som står reiseklar og venter på merkelapp. Antakelig står Svogers koffert ved siden av. Ferdig pakket av Svigermor den og, selv om han ikke bor sammen med Svigermor.
Lab-topp blir gravd frem fra avishaugen: 
Svigermor får sin adresse.  Jeg kommer på at jeg må få ordnet med leiebil, og finne ut når flyet til Svigermor lander på tirsdag, (Hun snakket om en mail hun har sendt meg…) Jeg bør printe ut de papirene om huset vi har leid som ligger på jobbmailen. Sende mail med vedlegg til hun jeg glemte å sende vedleggene til i sted. Melde avbud til alle møter i ferien. Helst svare ut ett par forespørsler som har ventet på mailen en stund. Sjekke hvilke av mine klær Gamle Gubben Grå har vasket (Jeg så det hang to fulle tørkestativ i kjellerstua da jeg var nede med telefonen i sted så Gamle Gubben Grå fikk snakket med moren sin.) Ringe Eldste Sønn som skal være hjemme og passe hunden.  Videre må jeg arbeide en 8 timers dag i hvitt med liten mulighet til å ordne ting på mail. Full produksjon når man er på CT: Handle med Mamma. Være sosial med Mamma og Pappa. Ordne gravene på kirkegården (Jeg lovet Pappa å fikse det før neste begravelse, og jeg har ikke lest lokalavisen de siste dagene. Det kan fort være et dødsfall i bygda eller Pappa og Mammas store omgangskrets som jeg har gått “glipp av.”) Handle mat til Eldste Sønn så han kan kose seg mens han passer hund.  Forhåndsstemme. Pakke koffert og rydde og vaske huset slik at det er OK å komme hjem igjen, og OK for Eldste Sønn og være her denne uka. Har jeg glemt noe da? Ja, litt privatsjåfør virksomhet for Yngste Sønn hører også med. Og jeg har lyst til å ta en liten sveip innom valgkampstanden vår på torget på lørdag. Jeg elsker valgkamp.

Fredag formiddag. 
Det koker på CT: Nok å gjøre. Da tikker det inn en sms fra Gamle Gubben Grå. Jeg leser den i lunsjen. Siste frist for forhåndsstemming er klokka 15.00i dag.  Jeg jobber til 15.30.  Har plenty av avspasering til gode, men det er vanskelig å få gå når trykket er så stort. Jeg gidder ikke spørre. Vet svaret.  Rødt får klare seg uten min stemme denne gangen.  Engasjert lokalpolitiker som ikke benytter seg av stemmeretten…  

Lørdag morgen.
Har fremdeles igjen å pakke, printe, kirkegård, valgkampstand, å strigle huset og handle. Klokka er 07,30  og jeg har akkurat oppdaget at vi ikke har brød.  Så da blir det handling og printing før frokost, pakking, styling og så kirkegård og valgkamp. Om fem og en halv time skal vi sitte i bilen. Om 9 timer går flyet. Fikk Gamle Gubben Grå ordnet med leiebil i går?

 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg