Familiemiddag med forviklinger….

I går var vi hos Svigermor i juleselskap. Svigermor har alltid vært en flink kokk, og har vunnet mange konkurranser med sine oppskrifter.  Men det er alltid et eller annet hun ikke er helt fornøyd med.  I år var det rosenkålen. 
For det førstevarden for dyr. 24.90 for 400 gram. Det hørte jo ingen sted hjemme.  Jegs ikke så mye.  Jeg er ikke så oppdatert på prisen på rosenkål, og hadde nok ikke reagert på 25 kroner for en pose frossen rosenkål.
Så, når Svigermor hadde tatt den ut av fryseren for å temperere den litt før hun skulle koke den, kom hun til å lese på posen. Da oppdaget hun at det sto at man måtte kutte vekk rotområdet på rosenkålene før koking.  Så da måtte hun stå og kutte av de små rotområdene på en stor pose med frossen rosenkål.  Jeg tipper Kiwi eller Rema eller hvor hun nå har vært knapt har åpnet over nyttår før hun er på plass for å gi en eller annen stakkars butikkansatt en aldri så liten reprimande for uhensiktsmessig rosenkål. Men rosenkålen smakte aldeles fortreffelig. Sammen med kalkunen, søtpotetmosen og nydelig saus var det, som forventet, et fantastisk godt måltid.

Når maten var servert var det tid for å skjenke i glassene.  Og siden Gamle Gubben Grå kjørte, så var det jeg som kunne nyte vin til maten.  Gubben fikk overrakt en åpnet vinflaske som sto til temperering på skjenken med beskjed om å skjenke litt rødvin i glasset mitt.  Som den godeektemann og sønn han er, utførte han straks ordre – og opp i vinglasset mitt kom en fin strågul væske.  
Hvitvinen var god den.  Det var kanskje ikke det Svigermor hadde tenkt seg, Men hvitvin går helt greit til kalkun.  Ofte er det vel og mer riktig enn en for kraftig rødvin.  

Gamle Gubben Grå fikk en boks jule-Munkholm til middagen.  Da han skulle skjenke seg glass nummer 2 kom han til å riste litt på boksen.  Det klingret. Vi kunne alle høre at det var noe hardt i øl-boksen.  Den var delvis frosset.  Men det er jo greit.  Da er i det minste ølet kaldt….
Alle disse småproblemene gjorde at det var en lystig stemning rundt bordet. 
Når måltidet så som vanlig ble avsluttet med at Svoger og Gubben konkurrerte om hvem som kunne få i seg mest iskrem til dessert, og Yngste Sønn også kastet seg inn i kampen om iskremen, ble det masse latter og god stemning. 

Senere var det kaffe og et overdådig kakebord.  Her var det 7 slag og mer til. Jeg teller i etterkant til minst ti slag.  Hvor krumkakeformene med pisket krem fylt med friske bær og nøtter var utrolig godt.  Og det ble noen flere kaker enn det godt er….

Tusen takk svigermor for en koselig kveld med mye godt og mye latter.

3 kommentarer
  1. Merkelig rosenkål. Dyr også, ja.
   Datteren min kjøpte fersk rosenkål før jul til et eller annet måltid. Senere sa hun : Rosenkålen smakte jord. Din er mye bedre!
   Jeg: Men jeg kjøper kun frossen, aldri fersk….
   🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg