Utdanning er oppskrytt.

Donald har ansatt ny Sentralbanksjef.  En sentralbanksjef i det som i det minste i Donalds øyne er verdens viktigste og sikkert mektigste økonomi.  Jeg vil anta det var en del søkere, både kvalifiserte og mindre kvalifiserte.  Sentralbanksjef i USA. Det er liksom noe å ha på CVn.  
Samtidig er det en stilling hvor det sikkert er smart, både for Donald, resten av amerikanerne og muligens oss her på berget også til en viss grad, at man unngår feilrekrutering.  
Jeg vet ikke hva Donald og flertallet i senatet har sett etter. Men jeg vet en ting jeg ville ha vektlagt hvis jeg skulle bidratt i den rekrutteringen. Jeg ville ha sett etter økonomisk kompetanse. 
Jeg tviler ikke på at 64 år gamle Jerome Powell, som fyren heter, har en viss realkompetanse. Men akkurat i denne stillingen ville jeg nok sett etter en person med formalkompetansen i orden.
Vi er litt ulike slik, Donald og jeg.  
For første gang på førti år får USA en sentralbanksjef uten høyere økonomisk utdanning.  Han ble bare sittende i ett og ett halvt år – men så har vel ikke de sjefene Donald utnevner det med å sitte så lenge……

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg