Om menn og monstre

Donald har alltid vært en handlingens mann.  Han gjennomfører. Han er tøff.  I sine egne øyne en mann, en virkelig manne-mann.  I natt lekte han seg med bomber og granater – eller hva det nå var han Emanuel og Theresa lot regne over Damaskus.

I sin TV -tale til det amerikanske folk, og verden for øvrig kaller han Syrias leder Assan for et monster.  
Nå synes jeg ikke det er veldig mandig, heller litt barnslig, og kalle et annet menneske, et annets lands statsleder, for et monster.  En gentleman ville aldri gjøre noe slikt.   Nå er kanskje ikke Donald akkurat en gentleman, men burde han ikke forsøke å opptre som det?

Assan er ikke helt god.  Han gasser sin egen befolkning. Lar uskyldige små barn lide, pines i hjel.  Han er langt i fra noen gentleman.  Han er hard. Han er tøff. Han gjennomfører, en handlingens mann.  I sine øyne en mann. En virkelig manne-mann.

Assans handlinger krever en reaksjon fra verdenssamfunnet.  Han må få tilbakemeldinger på at dette er ikke greit.  Det er så langt fra greit som det går an.  Fordømmelse.  Sanksjoner.  OK. Men er løsningen bomber og granater, som jo rammer sivilbefolkningen hardere enn det rammer Assan. Og han har jo med all tydelighet vist at han ikke bryr seg så veldig mye om folket sitt.  Vi snakker ikke om en demokratisk valgt president, Han arvet presidentembetet etter sin far i 2000.
Jada, jeg vet de angrep bare militære mål, eller kjemiske mål het det vel denne gangen. Men var det noen som trodde Assan var på disse kjemiske målene?  Arbeider han laboratoriene og på lagrene? Neppe.
Og blir han noe mer samarbeidsvillig av å bli kalt et monster?

Snart våkner Vladimir og ser at Donald, Emanuel og Theresa har vært slemme mot kamerat Assan.  Vladimir er en handlingens mann. Han gjennomfører. Han er tøff. I sine egne øyne en mann. En ordentlig manne-mann. Og han vil svært gjerne være enda litt mer manne-mann enn Donald.  Det blir spennende å se hva han finner på..

GOD HELG

2 kommentarer
  1. Uff ja disse manne mennene som tror de er skikkelige mannfolk… Var det ikke Nostradamus som sa at det kom til å smelle skikkelig og menneskeheten skulle nesten bli utryddet, før det ble evig fred?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg