Hvor dum kan en bli?

Uavhengig av om regjeringen er blå-blå, knall rød eller går i sjatteringer av gult og grønt forventer jeg at regjeringsmedlemmene  er noen av våre fremste hoder.  Jeg forventer at de som er satt til å lede landet er plukket ut blant de virkelige toppene i sine partier, og at partiene velger de fremste av sine medlemmer til og fronte de tyngste plassene partiet skal  betjene.  Når jeg nå kritiserer Per Sandberg, er det Per Sandberg jeg kritiserer.  Ikke Frp som parti, ikke Frp sin politikk – og ikke samtlige andre mennesker som føler eller har tilknytting til partiet.   Dette handler ikke om å skåre enkle poeng i en politisk kamp.  

At Fiskeriministeren reiser på ferie til Iran uten og informere statsministerens kontor, i strid med regelverket, er slik jeg ser det, litt mer enn kritikkverdig. At han mener at han selv er i stand til å bedømme sikkerhetsrisikoen og ta de forholdsregler som er nødvendig, i stedet for å overlate det til PST, viser at han enten har utrolig stor tro på egne evner, eller utrolig liten tro på PST sine kunnskaper.  Jeg er ikke sikker på hvilke av de alternativene som gjør meg mest bekymret..

Når han tar med seg jobb-telefonen sin, med alle de opplysninger som ligger i en slik telefon i dag, ja da viser det om slett dømmekraft, og en utrolig liten forståelse for hvilken sikkerhetsrisiko han utsetter langt flere enn seg selv for.
Er vi tjent med å ha et menneske med så slett dømmekraft i regjeringen? Jeg mener nei.

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg