En tankevekker……

Før het det “Pasienten i sentrum”.  Målet var “Best mulig pasientomsorg”. Nå heter det “Godt nok”  og målet er å drifte tjenestene så kostnadseffektivt som mulig uten at man bryter lovens krav om forsvarlighet.   Fokuset er flyttet fra pasient og bruker til penger og bunnlinja.  For meg blir dette feil, veldig feil.   Og når jeg opplever noe som jeg mener er feil eller riv ruskende galt, så må jeg forsøke og endre det.  Sånn er jeg bare.  

Derfor hender det at det blir ett leserinnlegg i ny og ne.  Og i kveld står mitt siste leserinnlegg i lokalavisas nettside.  Antakelig står det i papiravisa i morgen.   
Første kommentar kom etter at leserinnlegget hadde stått på nettsida i 20 minutter.  Kommentaren er skrevet av en eldre person som forteller at hun og er redd for å bli gammel og pleietrengende i vår kommune.. Hun ber oss politikere innvilge henne en giftsprøyte på blå-resept, så skal vi slippe å ha bry med henne.  Det er sterkt å lese.  Litt googling av damen viser meg at hun er utdannet sykepleier og at hun har arbeidet i kommunen i 30 år.  Legger man to og to sammen kan man anta at hun har arbeidet innen helse og omsorgssektoren.  Hun kjenner tjenestene, hun vet hvordan de er.  Hun foretrekker en giftsprøyte.  Det gjør inntrykk.

3 timer senere får jeg en melding på min mobil fra en for meg fremmed person.  Hun vil bare takke meg for innlegget mitt i lokalavisa i dag, og skriver at hun håper jeg fortsetter å sette fokus på hva brukerne ikke får.  Hun forteller meg videre at hun arbeider i hjemmetjenesten, og at hun hver dag går hjem med dårlig samvittighet for alt hun ikke gjorde i løpet av arbeidsdagen.  Alt hun ikke hadde tid til, men som hun så at brukerne hadde hatt behov for.  

I løpet av arbeidsdagen i dag har to personer kommet bort til meg på jobben, og fortalt at de liker det jeg skriver iavisa, og at jeg må fortsette å være vaktbikkje og  fortsette å sette fokus på hvordan det er i helse- og omsorgssektoren i kommunen.  

Alle tilbakemeldingene gir meg motivasjon til å fortsette.  Kanskje får jeg utrettet mirakler.  Kanskje får jeg snart de andre politikerne til å se at vi må slutte og bruke helse- og omsorgssektoren som kommunens salderingspost.  

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg