Å nå er det jul igjen, å nå er….

Slapp av det har ikke rabla for denne kjerringa riktig ennå. Jeg har ikkeog jeg presiserer IKKE, begynt med julebaksten. Jeg er og fullstendig klar over at det er juli og ikke jul. Nei julesangen i overskriften og det litt julete arkivbilde av julebaksten i 2022 skyldes selvsagt Vibbedille.

Tenk jul nå, spar penger. skriver Vibbedille. Det er et godt råd flere burde følge. Jeg tenker julegaver hele året, og kjøpte den første i januar. Du vet, når du står i en butikk og ser en ting du bare tenker at den, den hadde vært perfekt til det og det menneske, ja så kjøper jeg den der og da.
Tenker ikke at det skal jeg notere meg bak øret til midten av desember når jeg stresser rundt for å kjøpe julegaver. Tro meg, da er hjernen blåst for det du noterte deg bak øret eller andre steder i hodet 9 måneder tidligere. Og skulle du være så heldig å komme på det igjen, kan du være sikker på at det er rett etter at du har brukt litt mer penger enn du egentlig hadde tenkt på noe du er usikker på om vedkommende egentlig blir så glad for. Eller så er det utsolgt for lengst.

Nå sparer kanskje jeg mer tid enn penger på mine julegaver, i det minste de jeg har kjøpt til nå.
Tid er også penger, og det å få rydda vekk noe av julestresset før desember er alltid greit. Det pleier alltid å være nok av ting du har lyst til å få gjort i desember. Du skal jo vaske hele huset fra kjeller til loft, pusse sølvtøyet innerst i skapet, bake kaker, lage sylte, rull og plukkefinke, sursild, karameller og hjemmelaget julepynt. Du skal på litt mange julebord og enda flere julekonserter for ikke å snakke om juleavslutninger.

Ett år opp i alt dette pluss full jobb og gamle foreldre som trengte en del omsorg og ikke minst hjelp, det var jo snart jul, og de skulle ha vasket hele huset fra kjeller til loft, få kjøpt sine julegaver osv..  løp jeg rundt fra butikk til butikk for å finne dusjforheng med det periodiske system, noe Datteren hadde fått en fiks ide om at hun trengte etter å ha sett det i en amerikansk TV-serie.
Jeg fant det ikke.
Men i januar søkte jeg for moro skyld på nett etter det, for å se om det virkelig fantes.
Det tok meg under ti minutter før jeg ikke bare hadde funnet dusjforhenget, men også bestilt det, 250 kroner inbefattet frakt fra en butikk i Danmark et sted. Lå i postkassa mi ei uke etter, i god tid før bursdagen i mars.
Du skulle sett øya på Datteren da hun pakket ut det. Så overraket og glad tror jeg aldr noen har blitt for et dusjforheng.

Passer man på når det er salg kan man få flotte gaver for en billig penge. Det er det Vibbedille skriver om i sitt innlegg. Hun tipser om et salg på Panduro, og ikke minst at de har mye som kan være kjekt å legge i en pakke-kalender hvis du er en av de som lager slike.
Og du, de 24, 48, eller 72 tingene du trenger til de kalenderne avhengig av hvor mange barn du har og kalendere du skal lage er det veldig greit å få unna nå og gjerne på salg.
Noen ganger var stresset i slutten av november for å få på plass de siste av de 72 tingene virkelig stort.  Ikke minst å få pakket inn  de 72 pakkene siste kvelden, eller det ble vel gjerne natta, uten å gå i surr. Lillebror på 4, kortklipt og kjekk, blir ikke glad for rosa hårstrikker. tiltenkt storesøster på 10. Bare nevner det. Ikke storesøster på 10 for en plastbil til sandkassa heller.
Tenk den mestringsfølelsen hvis du har pakkene ferdig pakket inn i august, så er det bare å henge opp kalenderne og dandere pakkene på kvelden 30 november.

Jeg sjekker lenken til Panduro Vibbedille har i sitt innlegg.  Jeg tenker raskt juleverksted! Her kan du virkelig gjøre et kupp på materialer du har lyst til å lage julepynt av, men som du kanskje ikke tar deg helt råd til i november og desember. Det er jo så mye man skal bruke penger på da. Juelgaver, juleklær, julemat….
Så hvorfor ikke gå litt bananas nå mens du fremdeles har litt av feriepengene igjen på konto?
Sånn julebok med perlefigurer fra Anja Takacs, for eksempel og Hama perler til halv pris.
Alt du trenger for å lage kjepphester, og alt tenkelig og litt utenkelig utstyr til slike kjepphester. Den der kjepphest-trenden kunne jeg fort bli bitt av, kjenner jeg. De er jo så søte.
Alt du trenger til å lage lys… og masse annet som kanskje ikke frister meg like mye som perler, lys og kjepphester. Mer enn nok av ting du kan kose deg med i mørke høstkvelder.

 

8 kommentarer

    1. Det dusjforhenget var en morsom ide 😅 Tenker jeg skal prøve å finne et sånt dusjforheng til sønnen som studerer bla kjemi. Å finne julegaver til «voksne» unger dreier seg mer om å finne noe litt spesielt/artig, enn dyre «unødvendige» gaver.

      1. Helt klart. Ett år fikk jeg to kulepenner formet som kne og rygg. De to kroppsdelene som var litt vel slitt på kjerringa. Datteren ville gi meg nye og friske kroppsdeler. Mye latter – og en dash kjærlighet i den gaven.

    2. Julegaver har jeg ikke ofra en tanke altså! Men her for ca 2 uker siden nevnte yngste sønn at han ønsket seg heklet tallerken brikker. Slike som ligger under tallerken. I samme farge som stueveggen. Svak rosa farge. Garn er kjøpt inn, og mønster funnet. Blir hjerter. Kommer til og bli flotte. Men til de andre tre ungene vet jeg ikke helt. Kanskje hekle røde til dem som de kan bruke i jula. Ellers funderer jeg på å starte, må bare få en løper ferdig.

      1. Heklede tallerkenbrikker blir jo en super julegave. Spesielt når vedkommende til og med har ymtet om farge.
        Det å plukke opp slike små ymt. Det er kjekt.
        Jeg sto i september ett år og nevnte at det hadde vært kjekt med en soppkniv, sånn med kost. Da kunne jeg grovrenset soppen ute i skogen.
        Eldste Sønn var hjemme, og fikk med seg hva jeg sa. Neste dag dro han og kjøpte soppkniv med kost, og vips var han ferdig med en julegave. Gjett om jeg ble glad på julaften! Og da hadde jeg for lengst glemt at jeg hadde tenkt høyt, og kunne ikke skjønne at han visste at jeg ønsket meg en slik.

    3. Veldig lurt å begynne tidlig… og det får jeg seff aldri til….! Kalendergaver til lillegutt skal jeg sannelig begynne med nå – det bør ikke være såå vanskelig – han blir glad for så mye! Takk for puffet!

    4. Nå måtte jeg tenke meg om, og kom på at jeg har 3 gaver ferdig. Flott handlenett, og bivoksark, som en f eks kan pakke inn en ost i, nå som det er blitt fy-fy å bruke plast. Og alt fra Fru Timian. Det var dagens reklame 😉

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg