Fra storpolitikk til løksuppe

Som du sikkert har erfart kan denne bloggen handle om det meste. I går kveld publiserte jeg et innlegg om Palestinas historie,  i dag er løksuppe tema.

Hvis du ikke har smakt løksuppe, og helst fransk løksuppe, synes jeg du skal prøve det i løpet av høsten. Det er virkelig en god suppe, passer godt nå om høsten og det er virkelig en billig rett. Løk, smør eller olje til bruning, buljong, litt tørt brød og kanskje litt revet ost er alt vi bruker her i huset når vi lager løksuppe.

Samtidig høres det litt flott ut med Fransk løksuppe, ikke sant? Vil du være enda “finere” kan du bruke det franske navnet Soupe á l’oignon, og da snakker vi mat du kan servere selv i de fineste selskaper. Samtidig som du serverer fransk fattigmannskost som nok opprinnelig var hverdagskost.

Suppen er som sagt opprinnelig fra Frankrike. Ifølge en kulinarisk legende er suppens opphav en restaurant nær markedet «Belly av Paris» og var fremst til for de fattige idet løken var en grønnsak som samtidig som den gav energi og tok knekken på bakterier  var billig.

En annen historie er at suppen skal ha blitt oppfunnet av kong Ludvig XIV av Frankrike etter at han hadde tilbragt en natt i en jaktstue der produktene løk, olje og champagne var de eneste tilgjengelige; av det gjorde han løksuppe.

Her får du lenke til en oppskrift på suppa som jeg finner enkel og god, Flott bruk av rester av brød og ost.

Fransk løksuppe.

 

6 kommentarer

    1. Løksuppe er noe av det beste som finnes! Lager det mange ganger i løpet av høsten!
      Så her var det godt du lå bak en matblogger! Du ga meg inspirasjon……..

    2. Jeg var for noen år siden på “suppekurs”. Det handlet om å lage suppe på tur eller til mange, eller begge deler, slik vi gjør i barnehagen rett som det er. Der var mantraet at enhver god suppe kunne starte med å frese løk, før vi kunne tilsette væske, grønnsaker og hva som helst annet som vi ville ha oppi. Men løksuppe er skikkelig digg, da!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg