Endelig husket jeg bilde!

Mat er jo det som gir klikk, og i dag husket jeg å ta bilde av middagen før den var spist opp. Den observante leser vil se at jeg har startet å spise, men heldigvis konkluderte jeg på at jeg var blogger i tide.

Retten heter Spicy scampi med kålsalat og avokadokkrem. og det må jeg si med en gang, den avokadokremen var fantastisk god!  Oppskriften fant jeg i VG Helg for 28. Januar i år.

Jeg begynte med å marinere scampi i en marinade bestående av 1ss paprikapulver, 1ts løkpulver, 1 ts hvitløkpulver, 1 ss sriracha og 4 ss olivenolje. Det sto råe scampi, men siden Gamle Gubben Grå hadde kjøpt kokte brukte jeg det. Mulig det ble litt mere med løkpulver. Det gikk litt surr med ss og ts akkurat der. Rekene lå i marinaden en times tid.

Rødkålsalaten er laget av 1/2 rødkål, saften av en lime, 1 ss honning og 1/2 ts sesamolje.

Avokadokremen  og det var den som gjorde hele måltidet for meg, er laget av e potte koriander med stilk, 1,5 dl gresk yoghurt, 0,5 dl olivenolje, 2 modne avikadoer, saften av 1 lime, 2 ts hvitvinseddik, 1/2 ts salt og 50 g spinat som kjøres sammen med en stavmikser til en jevn og irrgrønn krem.

Reker kål  og det vi døpte den grønne guffa ble servert på tortillalefser. Det skulle vært limebåter ved siden av, men de glemte vi.

Godt! Spesielt den avokadokremen. Eller sammensetningen. Kålsalaten gjorde kanskje litt lite av seg, men bidro til metthetsfølelse og at magen fikk litt å arbeide med. Relativt raskt å lage  og gjør seg på bilder.

 

6 kommentarer
    1. Takk for oppskrift, så faktisk godt ut.
      Jeg er veldig glad i scampi..jeg liker dem som er stekte fra butikken..
      Livet er godt å leve da, nå man lager god mat..Med godt tilbehør.

    2. Du skal ikke stole blindt på overskriften, det er jo du som ga meg ideen. Hadde ikke tenk på det en gang før du skreiv det. Humor må man jo ha når man holder på med blogging. Fikk meg en skikkelig god latter jeg nå 😂. Middagen di ser virkelig nydelig god ut.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg