Jeg fant, jeg fant!

Nydelig vær i dag og, så det måtte bli en god tur med hundene. Dro ikke langt, men tok en tur på Eggemoen. Flatt turterreng og gode stier telte mest i dag.

Lot soppkurven bli hjemme. Jeg dro på den forrige helg men fant lite sopp, kun noen få ukjente som soppkontrollen sa var Bjørkemusserong eller noe slikt. Det var ikke matsopp. Vi skulle og på Eggemoen. Et sted hvor det kryr av folk som jogger, lufter hunder eller bare går tur. Regnet med at en hver traktkantarell, matriske eller steinsopp ville bli plukket så fort den stakk hodet opp av skogsbunnen.

Men jeg tok med et nett i lomma, sån i tilfelle. Det skulle være soppkontroll også i dag. En fin mulighet til å plukke sopp man er usikker på, slik som musserongene forrige helg og få de kontrollert. Gøy å lære mer på drn måten.

Plutselig pekte Gamle Gubben Grå på noen store sopp som sto ved en furulegg i et stikryss. Er dette noe du vil plukke? Det er liksom jeg som er soppeksperten av oss to. Ja, det var noe jeg ville plukke! De der har jeg sett bilde av på soppsiden jeg følger på Fb. Det er en skjellpiggsopp. Antakelig Furuskjellpiggsopp fordi den vokser ved furu.

Sånne skjellpiggsopper er store! Så når vi kom hjrm og glyttet de over i soppkurven for fotografering og videre tur til soppkontrollen fylte de hele kurven. Vekta viste litt over 2 kilo.

Soppkontrollen ble besøkt, og de kunne konstatere det jeg trodde. Det var Furuskjellpiggsopp, som visstnok skal være den beste soppen å lage soppsoya av. Så da vet jeg hva jeg skal gjøre etter middag.

 

6 kommentarer
    1. Svær fangst!🤩👌🏻
      Er det ikke typisk at når man egentlig ikke leter, så finner man.😅
      Her blåser det og regner sidelengs, så det frister ikke med noe annen fangst enn veden som ligger i vedskjulet.🫣

    2. Så morsomt da, da ble det litt å høste og litt å lage. Moro når man finner litt man kan bruke til kjøkken-tjenester etterpå. Gøy med soyasaus. Og sikkert mye bedre enn den man får kjøpt av vanlig soyasaus.

      1. Har aldri laget eller smakt soppsoya før, men de lager og diskuterer det hele tiden på den soppgruppa jeg er med på fb. Gøy å prøve. Nå ligger salt og sopp i press, og jeg skal si deg det har blitt masse væske allerede etter bare et par, tre timer. Den skal stå i 5-6 dager. Dette blir spennende.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg