Julestemning i november

Et hvitt melisdryss med årets første snø. Lukten av nybakte pepperkaker som fyller huset. Det skal ikke så mye til før denne kjerringa slutter å lengte mot vår og i stedet kjenner på den første kriblende førjulsstemningen.

Etter at pepperkakene var bakt og de fineste gjemt i en boks i kjelleren startet jeg med å lage “Gløgg-tyttebær”. Ja da. Jeg har funnet oppskriften i et blad. Tara, står det på siden jeg har revet ut. Tror den er fra Tara sitt juleblad i år.  Disse tyttebærene skal være gode til for eksempel riskrem. Høres ut som noe som kan gå unna her i huset. Flere er glad i riskrem, og jeg er glad i tyttebær.

Jeg tok 2 dl sukker i en tykkbundet kjele og lot det smelte til det ble en lysebrun karamellsaus.

Så tok jeg i 2 dl. gløgg. Ja, det freste skikkelig, som det sto i oppskriften at det skulle.
Tok i en kanelstang og lot det putre i 3-4 minutter.
Det ble ikke  mindre julestemning på kjøkkenet av at lukten av gløgg og kanel blandet seg med pepperkakelukta.

Så tok jeg i en pose tyttebær fra fryseren. Det sto 225g. Min veide 300g, men det gikk helt greit.
Helte tyttebærene i kjelen og rørte rundt og lot det kjølne før jeg helte det opp i et syltetøyglass.

Nå har jeg fylt opp oppvaskmaskinen og satt på den, samt at “Late Brit” har støvsugd huset.
I dag har jeg samlet haugevis av husmorpoeng og kommer nå til å ta en aldri så liten strekk på sofaen. Mon tro hva Gamle Gubben Grå vil diske opp med til middag.

 

12 kommentarer

Siste innlegg