Også i dag har jeg vært forut for min tid og laget et innlegg i forkant slik at jeg har en spennende matoppskrift å dele hvis en av de evinnelige matbloggene skulle havne på plassen over meg på topplista.
Eller spennende og spennende. Jeg vet ikke hvor spennende gulrotsuppe høres. Kikert og gulrotsuppe med kardemomme høres unektelig litt mer spennende ut enn ren gulrotsuppe, men likevel…..
Suppeoppskrifta fant jeg i Hytteliv 9/17, og det er en mettende suppe som både varmer, smaker og gjør seg på bilder. Hva mer kan en blogger ønske seg? Ja, og så er den selvsagt vegansk, og jeg tror den er både laktosefri og kan spises av de med cøliaki.
Jeg begynte med å skrelle og finsnitte en løk og to fedd hvitløk. Dette fikk surre i litt olje i gryta en fe minutters tid til løken ble blank.
Da helte jeg i 500g gulrot skåret i små terninger, to ts kardemomme, et par grønnsakspujongterninger, 3dl kokosvann (Fås kjøpt på vanlige matbuikker. Vi kjøpte på coop extra.) og 8 dl vann og lot suppa koke i 5 minutter.
Frem med stavmikseren, en hver suppekokers beste redskap, helte i en boks kikerter minus noen jeg tok av for å ha på toppen av suppa ved servering, og kjørte så suppa til den ble en jevn suppe uten biter.
Smakte så til suppa med litt limesaft, cayennepepper og salt – og serverte med noen kikerter på toppen.
Som noen sikkert har fått med seg er jeg glad i fargerike supper. Mulig litt kjedelig bilde, men suppa var god den.
Deilig smak og fin farge. Du er flink med å prøve ut nye oppskrifter.
Takk. Ja vi prøver ut mye rart her i huset. Felles hobby, mat.
Artig å se at du legger ut mat oppskrift. ser deilig ut ig jeg elsker gulrot:)
Takk. Da bør du prøve denne en gang.