Middag i Drømmehuset

Jeg vet jo at dere alle virkelig har ventet på litt matinnlegg fra denne kjerringa. Og i dag har jeg laget middag fra bunnen  av  og deler gladelig oppskrifta med dere.

Den deilige suppa dere ser på bildet heter Tydalsuppe og jeg fant oppskrifta i et gammelt Lev landlig dom jeg kjøpte på Fretex for en tid tilbake.

Jeg søker opp suppa og ser at den samme oppskrifta verserer flere steder i litt forskjellige variasjoner, så jeg deler oppskrifta.

1 kg kjøttdeig
3 stk store paprika
3 stk middels store løk
1 stk purreløk
2 l iter vann
3-4 blokker med buljong
Krydder, pepper, hvitløk-og naturell Tine smøreost( 1 av hver )

Stek kjøttdeig og kutt opp paprika, løk og purreløk.
Kok opp buljongen og ha i ovennevnte, la koke i 20 minutter.
Bland 2 ts salt, 1 ts pepper, 1 ts malt ingefær og 1 ts muskatnøtt.
Bruk litt av det på kjøttdeigen når den stekes, resten smakes til på slutten.

Ta litt av suppekrafta og rør inn osten i før du heller ostekraften tilbake i suppa.  Etter at du har tatt i oste  skal suppa ikke koke.

Serveres med godt brød til. Her i huset vil det si hvitløksbaguetter.

God suppe, rask å lage. Kommer nok til å ha denne flere ganger.
6 kommentarer

Siste innlegg