Om rassisme og korrupte kakkerlakker.

Det er Kokkejævel øverst på bloggtoppen som minner meg på saken. Saken om den eldre dama som på fb gruppen “Vi som støtter Sylvi Lidthsug” syntes det var legitimt å kalle en meningsmotstander, Sumaya Jirde Ali, for “Fandens svarte avkom” og “‘korrupt kakkerlakk”. Og som også anbefalte Sumaya Jirde Ali å reise tilbake til Somalia.  Saken har vært oppe i tingretten og lagmannsretten. Kvinnen har blitt dømt i begge instanser. Nå er saken oppe i Høyesterett.

I Gulating lagmannsrett ble kvinnen dømt til 14 dagers ubetinget fengsel for brudd på straffelovens §185 om hatefulle ytringer. Jeg håper Høyesterett opprettholder dommen fra lagmannsretten. For slike ytringer florerer på nett, og det er ikke greit. Det er ikke greit i det hele tatt.

I september hadde SIAN, Stopp Islamiseringen av Norge, stand her i Hønefoss.  Jeg var en av de som tok til orde for at kommunen skulle trekke tilbake tillatelsen til denne standen. Jeg ble ikke bønnhørt.  Jeg kjenner at jeg får en klump i magen av å på ny skrive Sian på denne bloggen. For jeg vet at i løpet av dagen kommer Lars Thorsen, lederen av SIAN til å legge igjen en kommentar på bloggen min. Og selv om jeg liker å få kommentarer på bloggen, liker jeg ikke å komme i fokus hos Thorsen og hans meningsfeller.

Etter et leserinnlegg i lokalavisa hvor jeg advarte mot at SIAN fikk ha stand på torget rykket Lars Thorsen inn et leserinnlegg hvor han slo fast at jeg var en

antidemokratisk kommunist, menings-fascist, løgner, voldsutøver og lovbryter som bedriver fysisk vold, støy-terrorisme, ordensforstyrrelse og forfekter meningstotalitarisme.
Som om ikke det skulle være nok er jeg i tillegg ansvarlig for 100 millioner dødsfall, massiv nød, død og elendighet.

Sterk kost. Og selvsagt gjorde det noe med meg å lese en slik beskrivelse av meg selv i lokalavisen. Det gjorde noe med meg, men det gjorde også noe med alle som bryr seg om meg og er glade i meg. Min mann. Høvdingen, mine barn, slektninger, kollegaer og venner.

De andre slapp heldigvis å lese alle meldinger og mailer jeg fikk tilsendt fra folk som støttet Thorsen og hans meninger. Mye av det var sterk kost. Jeg slettet de raskt, også fra mitt eget minne. Jeg ville ikke la meg skremme til taushet.

For vi må tørre å ta til motmæle når hatefulle ytringer blir fremsatt i media, på sosiale medier eller rundt lunsjbordet på jobben.

Vi må si fra at slike ytringer er ikke ok. De er ikke ok i det hele tatt! Jeg håper Høyesterett slår det fast en gang for alle.

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg