Sliten, gammel kjerring…..

Jeg var sliten i går.  Så sliten at alt gjorde vondt.  Middagen ble servert med en gang jeg kom inn døra litt over21i går- I stedet for å snakke på innpust og utpust om politikk slik jeg pleier når jeg kommer fra møter i Rødt, klaget jeg bare over hvor sliten jeg var, hvor vondt jeg hadde i ryggen og benet, og hvor slitsom arbeidsdagen hadde vært. Så fant jeg sofaen og pelspleddet og flatet ut. Men selv om jeg lå helt rolig under pelspleddet med Charlie Chihuahua som varmepumpe gjorde alt vondt.  Det ble en kort stund på sofaen før jeg ant senga.

Har sovet greit i natt.  Men kroppen er ikke bedre i dag.  Alt gjør vondt.  ryggen skriker ved hver minste bevegelse og det føles som beina er laget av bly, og ikke bare fulle av titan.   Jeg tusler rundt og gjør meg klar for dagvakt.  Alt går i sakte film.  Alle bevegelsene er ekstra tunge i dag.  Det stikker til i ryggen når jeg bøyer meg inn i kjøleskapet etter gulosten, når jeg bøyer meg ned for å finne skoene, når jeg strekker meg for å ta jakka ned fra knaggen.  Dette kommer til å bli nok en tøff dag på jobb.
Når jeg sitter på stolen i gangen og skal ha på meg støvlene, og ryggen gjør så vondt at jeg skriker høyt innser jeg at dette kommer ikke til å gå.  Jeg kan ikke gå på jobb når hver minste bevegelse gjør vondt.  Jeg kan ikke gå på jobb og putte smertestillende etter smertestillende inn i munnen.  Ingen kommer til å takke meg for at jeg biter tennene sammen og går på.  Mer sannsynlig at jeg blir et irritasjonsmoment fordi jeg ikke klarer å yte max, eller at jeg blir så sløva at jeg gjør feil.

Så jeg ringer jobben og forteller at jeg er syk.  Tar med meg pelspleddet og Charlie Chihuahua og finner sofaen i stua.
I dag skal jeg bare tenke på meg selv –  Må bare huske å ringe Den Halvgale Perseren i kveld slik jeg har lovet.  Det er overkommelig. Det kan jo gjøres fra sofaen.

8 kommentarer

Siste innlegg