Så var det på tide med litt mat igjen fra denne kjerringa. Det er jo en av disse evinnelige matbloggene som ligger på plassen over meg på topplista. Mens Katrine Stenhjem disker opp med en hel ukemeny nøyer jeg meg med å komme med et alternativ til fredagstacoen. Hva sier du til tortilla med reinsdyr og multesalsa?
Oppskriften fant jeg i Hytteliv 1/22, men jeg har gjort noen justeringer ut fra den oppskriften. Brukt den mer som en inspirasjon enn å følge den slavisk.
Først begynte jeg med å lage multesalsa.
Jeg tinte noen multer ca 250g multer fra fryseren. Plukket av GGG sommeren 2023. Jeg tenkte på hvor stolt han var den dagen. Vi var på Vikerfjell og gikk hver vår vei rundt ei myr. Jeg hadde noen få multer i spannet mitt. Hadde for lengst gått lei, og hadde gått tilbake til bilen hvor jeg ventet, ventet og ventet på GGG. Til slutt gikk jeg for å se etter han. Jeg fant han i et hjørne av myra med verdens største smil og et spann snart bredfullt med multer.
Men dette skulle handle om multesalsa, ikke for lengst avslutta multeturer.
Mens multene tinte finhakket jeg en sjalottløk og en rød chili.
I en liten kjele tok jeg en spiseskje olivenolje og lot løk og chili frese til løken ble myk og blank.
Tilsatte så multene, litt revet frisk ingefær, 3 ss sukker og 4 ss eplesidereddik og kok opp.
La salsaen småkoke til den tykner.
Smak til med litt salt og pepper.
Så tok jeg en pakke kantarell, ærlig og redelig kjøpt på Coop. Jeg har ikke vært på sopptur i år. Jeg rekker ikke alt jeg har lyst til.
Kantarellene ble delt opp i mindre biter. Så kuttet jeg en liten purre i tynne skiver. og freste sopp og purre samt en pakke reinsdyrskav i litt smør i en gryte. Jeg mener både kantareller og reinsdyr fortjener smør. Ja, og så må det jo saltes og pepres litt. Kunne kanskje og hatt i litt timian.
Jeg serverte reinsdyrkjøttet på tortilalefser med reven ost og multesalsa, Brukte og litt rømme på toppen før jeg rullet sammen tortillalefsa. Jeg synes litt mild rømme gjør seg ved siden av en litt sterk multesalsa.
Dette var et litt spennende alternativ til fredagstacoen som virkelig smakte høst. Multer, sopp og viltkjøtt. Kan det bli bedre? Tja. Kunne kanskje hatt et ørlite glass rødvin ved siden av, men det droppa jeg. Det var tross alt torsdag, og jeg skulle sette meg ned med å forberede meg til dagens kommunestyremøte etter middagen i går.
Måltidet ditt høres veldig så fantastisk godt ut. Tror du undervurderer en smule dine kokkekunskaper.
Et annet aksept ved måltidet er din vakre beskrivelse av gode minner.
Takk:
Molter er av den bæra jeg (og junior) er mest glad i å plukke, og her på 400-500 m.o.h. trenger vi ikke å gå så langt heller. Viltkjøtt er derimot ikke av mine favoritter, men likevel en spennende vri på tacoen! 👍 Fine minner ❤️
Multe-tur forbinner jeg med å traske kilometervis rundt i myrene på Krokskogen etter Høvdingen, og har aldri vært en av mine favorittsysler.
Er i grunn ikke så begeistret for multer annet enn multesyltetøy på nystekte vafler. Det hadde vi ofte hjemme da jeg var barn.
Men det er liksom litt ekstra stas med å finne multe.
Høres og ser deilig ut. Smakte nok godt.
Det gjorde det.
Tenker å bruke resten av salsaen sammen med litt smaksrik ost og kjeks.