Ukemeny fra Gamle Gubben Grå og Kjerriga.

Noen var ikke helt fornøyd med Gamle Gubben Grå og Kjerrigas ukesmeny  De mente vi burde laget mer mat fra bunnen av, og at Gamle Gubben Grå burde få briljere mer på kokkefronten. Jeg tar til meg kritikken. Men hensikten med ukemenyen var kanskje ikke å inspirere med mengder av spennende matretter laget fra bunnen og helst uten karbohydrater, gluten, kjøtt, laktose og alt annet som ikke er bra. Vitsen var å vise en relativt normal ukemeny slik den ser ut i mange hjem.  Så her kommer en ny ukesmeny fra Gamle Gubben Grå og Kjerriga. Også denne gangen vil du bli skuffet hvis du tror alt lages fra bunnen av, men det er jo mulig du kan plukke opp noen middagstips likevel.

MANDAG

Blomkålsuppe.

Her tok vi en pose Toro Blomkålsuppe og lagde den etter oppskriften på posen.  Litt av melken ble byttet ut med fløte, og vi hadde en pakke strimlet skinke opp i for å gi litt mere smak.

Ved siden av hadde vi halvstekte hvitløksbagetter som vi stekte i ovnen. En helt grei hverdagsmiddag.

TIRSDAG

Ban Baoh med kinesisk wok 

Denne retten var vi så fornøyd med fra forrige uke, så vi tok en reprise denne uka. Ban Baohene kjøper du ferdige i kjøledisken på for eksempel Kiwi. Grønnsakene er en pakke wok-grønnsaker fra Findus. Alt er tilberedt slik det står på pakken, og servert med søt chilisaus.

ONSDAG

Kjøttboller med stekte poteter og crønnsaker.

Nok en kjapp og enkel hverdagsmiddag. Sett stekeovnen på 200 grader. Fyll en ildfast form med en pose stekegrønnsaker (pose fra frysedisken. Tror det er Eldorado) Hell i rn pose svenske kjøttboller. La formen få 20 minutter i ovnen. Server med søt chilisaus.

TORSDAG

Blomkålsuppe med kjøttboller.

I Grunn samme oppskrift som på mandag, men med kjøttboller i stedet for skinke. Ja og så er hvitløksbagetter byttet ut med rundstykker. Ingen skal komme å si st jeg ikke har variasjon I kosten.

FREDAG 

Hamburger.

Stek deg en hamburger akkurat slik du liker den. Husk salat, tomat og rødløk. Og rikelig med skivet cheddar. Litt søtpotetfries gjør seg ved siden av. Det er jo helg!

LØRDAG + SØNDAG

Lapskaus 

På lørdag lagde jeg en stor gryte med Lapskaus. Poteter, gulrot  sellerirot og purre ble skåret opp i biter.  Det samme ble kålrot og ei persillerot.  Kokte opp med godt med kjøttbuljong og lot det koke til grønnsakene var godt kokt. Hadde i rikelig med kjøttpølse og noen rester av kjøttboller. Til Lapskaus tager man litt hva man haver.

Jeg lagde en då stor porsjon at jeg hadde til søndag og. Dette er rn rett dom nesten bare blir bedre dag 2. Husk Gastromat og flatbrød!

 

 

 

8 kommentarer
    1. Herlige middager dette, greit å lage og ikke altfor mye dill dall…må være enkelt i hverdagen…
      Blomkålsuppe er veldig godt synes jeg!

    2. Eg kan uten å være flau si at eg er ganske flink på å lage mat fra bunnen, men sannheten er jo at DET slettes ikkje er hverdagskost 😀 Og SÅNN er det nok i flere hjem. Oftere enn mat fra bunnen er Toro en god venn på kjøkkenet når eg disker opp, bare det er nok grønnsaker ved siden av så er det helt innafor 😀

      Vibbedille 🙂

      1. Vi er flinke til å lage middager fra bunnen av når vi har tid og lyst. Datteren skryter av at hun har vokst opp i et hjem hvor vi lagde mat fra bunnen av. Så er nok Toro en god venn innimellom.
        I dag for eksempel har vi hatt spagetti bolognese. Jeg har laget sausen fra bunnen av med hakkede tmater og urter og alt som hører til. Da bruker jeg en time bare på å få kjøttsausen slik den skal være. Utrolig godt!! Men noen ganger har man litt letvinne løsninger.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg