Gamle Gubben Grå og Kjerrigas ukesmeny

Slike ukemenyer er jo populære her på blogg. Så da tenkte jeg at Gamle Gubben Grå og Kjerrigas ukesmeny virkelig burde bli en slager. Husk Gamle Gubben Grå er en kokk med over 40 år i bransjen.

Mandag:

Ban Baoh med kinesisk wok.

Dette er en helt enkel rett som ser imponerende ut. Ja så imponerende var den at da jeg satte den på bordet foran Gamle Gubben Grå trodde han jeg hadde vært på take-away på Veme. Det hadde jeg ikke. Jeg hadde vært på Kiwi.

Grønnsakene er helt enkelt en sånn wok-blanding fra Findus. Den imponerende “bollen” er fylt med svinekjøtt og jeg fant den i kjøledisken på halv pris. Bollen ble varmet i mikroen, grønnsakene i wok-panna. Middag ferdig på rundt et kvarter.

Tirsdag

Karbonader med sellerifries.

Nok en enkel hverdagsmiddag. Karbonadene er kjøpt ferdigstekt.

Sellerirot ble delt i staver, som ble lagt i ei form sammen med olje og krydder.
Så stekte jeg det i ovnen på 200 grader varmluft i 20 minutter. Snudde litt på selleribitene sånn ca halvveis I steiketida.

Serverte med litt chilisaus.

Onsdag:

Tomatsuppe med spinatloff
Vi er glade i godt krydrete tomatsupper her i huset, og det finnes mang gode tomatsupper du kan kjøpe i butikken,   Vi valgte den mexicanske.
Ved siden av bakte jeg en spinatloff.  Du lager helt vanlig loffedeig hvor du i den ene halvdelen av deigen tilsetter en pakke forvellet spinat.(Ha spinaten noen minutter i kokende vann) Den forvellede spinaten siler du godt av før du lar den få en runde i blenderen før du har den i en halve loffedeigen. La deigene heve en halv time før du ffletter de to deigene sammen til en fletteloff.  Etterhev og pensle med egg før du steiker loffen i varmluft ovn.
Server tomatsuppa med fersk spinatloff.

Torsdag

Reker.
Hvorfor ikke gjøre det litt enkelt på en torsdag?
Frosne reker, loff og majones er alt som skal til. La rekene tine.  Skjær opp loffen og dekk på med majones og stettglass. Går helt fint å drikke vann av de. Sommerfølelsen kommer selv på en torsdag i februar.
Husk smør og sitron!

Fredag

Grønnere fredagstaco
Denne her er prøvd ut fra Dagbladet 11. februar og oppskriften kommer fra Kjartan Skjelde sin bok Smakfulle middager. Fordi Gamle Gubben Grå i grunn er litt negativ til alt som kan minne om vegetarmat, tok jeg og kjøpte inn litt kjøtt så vi fikk to versjoner.

Fajitas.
Egentlig er Fajitas strimler av biff.  Når man i denne oppskriften byttet ut biffen med søtpotet turte jeg som sagt ikke annet enn å kjøpe biffkjøtt. Vi lagde derfor to variasjoner. En med søtpotet og en med biff.  Jeg spiste bare av søtpotetversjonen – og den var utrolig god. Jeg savnet overhode ikke kjøttet.

2 søtpoteter ble skrelt og skåret i båter. Chilipulver, chilipepper, tørket oregano, malt spisskummen, paprikapulver, hvitløkspulver og sort pepper ble knust i en morter. Vi brukte ca en ts av hvert krydder. Så vendte vi krydderet inn i søtpotetene sammen med en hav desiliter olivenolje og bakte søtpotetene i steikeovnen på180 grader i 30 minutter.

Så laget vi en hvit saus av 30g mel. 30g smør og en halv liter melk og tok  200g reven cheddar i sausen.

Vi freste løk, hvitløk, en grønn, en chili, i en panne i litt solsikkeolje. Tilsatte 2-3 tomater, en rød paprika soltørkede tomater og en boks svarte bønner Så blandet vi ostesausen og bønne-løk-blandingen over formen med forholdsvis søtpotetene og biffkjøttet og gratinerte det i ovnen i noen minutter.

Serverte det med nachochips, en grønn salat og litt rømme.

Lørdag.

Grandiosa.
På lørdag ville vi ha en grei og rask middag. Det ble et par ferdigpizzaer fra frysedisken.

Søndag

Langtidskokt høyrygg
Man koker kjøttet på lav varme i 2-3 timer sammen med gulrøtter, persillerøtter ,sjalottløk og sellerirot hvis en har det  (Vi ryddet litt i kjøleskapet)  Kjøttet ble servert sammen med grønnsakene. Vi lagde brun saus av kraften og litt maisenna-jevning tilsatte godt med pepper, litt timian og kjenner jeg Gamle Gubben Grå rett lurte han i litt hvitløk.
Serverte med potetstappe. I dag laget vi fra bunnen av, men pose funker også greit.

9 kommentarer
    1. Så herlig å se deres ukes meny. Fikk en ide her også å blogge middagene. Men jeg lager ikke middag hverdag for som regel er det mye rester. Så vi spiser rester dagen etterpå:)

    2. Kan ikke du be gubben grå å lage neste ukesmeny? Kanskje med alle middager fra bunnen av…?
      Unnskyld at jeg ikke synes dette var så bra…

      1. Nei, du har rett. Det var nok ikke den mest spenstige ukemenyen.
        Men prøv ut den grønne fredagstacoen med søtpotet i stedet for biffkjøtt. Det er en rett som er laget fra bunnen av – og hvis jeg ikke husker feil så spiser ikke du kjøtt. Her er det bare grønnsaker – men ost og melk så det er ikke en vegan rett..

    3. Ja, den skal jeg prøve, nå har jeg oppskriften. Forresten spiser jeg ikke vegansk , jeg spiser både fisk og annen sjømat , melk og egg, holder meg bare borte fra kjøtt og fjærkre.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg