Jeg forstår at du gnir deg i øynene og sjekker både blogg og overskrift en ekstra gang. Kommer det virkelig en ukemeny fra Kjerringa? Ja, i 2024 kan tydeligvis alt skje. Vel her er ukemenyen i Drømmehuset den andre uka i januar.
Mandag
Kamskjell-ceviche med korianderolje
Tirsdag
Crema catalana med kardemomme
Onsdag
Andebryst med sellerirotpurè, sprø grønnkål og sherrysaus.
Torsdag
Heite damer
Fredag
Klassisk Gateau Marcel
Lørdag
Kransekakestykker med tre slags fyll
Søndag
Baked Alaska med pasjonfruktis og pistasjbunn.
Nei, bilde over er ikke bilde av noen av rettene jeg har planer om å meske meg med den neste uka. Det er bilde av et karbonadesmørebrød på Lygnasæter tatt en gang Gamle Gubben Grå og jeg var på tur. Lekkert ikke sant? Det smakte minst like godt som det ser ut. Kan virkelig anbefales!
Men glem for lengst spiste elgkarbonader. La oss vende tilbake til denne ukemenyen. Synes du det virker litt overdådig andre uka i januar? Jeg mener, det er rett over jul som jo tømmer lønnskontoen for noen og en hver- og ny lønning kommer ikke inn på konto før i slutten av uka. Er det slik vi i Drømmehuset virkelig sitter og koser oss midt i en dyrtid?
Vel ukemenyen til en av de som kommer med slike i tide og utide, eller rettere sagt hver uke, hadde både kamskjell, helstekt rådyrlår kengurumedaljonger og en overdådig marsipankake på sin meny denne uka. Da kan vel Kjerringa og Gamle Gubben Grå slå på stortromma i uka som kommer?
Jeg sa det var en plan, et mål, noe å strekke seg mot. Det er jo ikke sikkert dette målet nås. Det er mange mål som settes slik i starten av et år som ingen har realistiske forhåpninger eller tro på at man kommer til å nå. Nytårsforsetter for eksempel, eller virksomhetsplaner.
Jeg tviler på at det blir kamskjell i morgen. Det kommer an på prisen på kamskjell. Der har jeg overhode ikke peiling. I tillegg trenger jeg en lime, en grønn chili og en potte koriander ser jeg av oppskriften. Resten har jeg i huset.
Crema catalana på tirsdag er det større håp for. I den grad det er innafor med dessert på en blåfrossen januar tirsdag. Der har jeg alle ingrediensene i Drømmehuset. Kjøpte litt mye kremfløte til nyttår som av ulike grunner ikke ble brukt. Nå kan jeg få brukt den. Kan ha kjedelig middag som pasta med pepper, og så dessert. God plan.
Andebrystet på onsdag er jeg overbevist om at vi bare kan drømme om. Andebryst er dyrt. Det vet jeg.
De heite damene på torsdag derimot har jeg mer tro på. Hovedingrediensen der er resten av edamerosten fra jula. Resten er slikt man har i huset som egg og griljermel. Ja og frytyrolje. Mulig det går an å lage de i sånn air-fryer og. Det har jeg ikke peiling på.
Lager jeg Gateau Marcel får jeg brukt opp restene av kokesjokolade som er igjen etter bakinga til jul. Det eneste jeg er usikker på der er om eg finner friske fikener. Må sjekke på nærmeste internasjonale butikk.
Jeg har litt ferdig kransekakemasse liggende og. Det var ikke alt jeg hadde planer om å lage før jul som ble laget. Så kanskje blir det fylte kransekakestykker til lørdagskosen?
Baked Alaska er jeg relativt sikker på at jeg ikke skal prøve meg på. Det ville nok ende med katastrofe og en skikkelig vaskejobb. Det er iskrem kledd med marengsmasse og så stekt i steikeovnen til marengsen er stiv uten at iskremen smelter. Mulig jeg får lurt Gamle Gubben Grå til å gjøre et forsøk? Da er det han som må vaske…
Mye fancy mat, men mye av det kan lages av rester etter jula. Så får vi se hva som blir realisert. Og du, har du lyst på en av oppskriftene eller tre, legg igjen en beskjed i kommentarfeltet så deler jeg de der. Og det gjør jeg helt gratis. Så grei må man være i januar hvor mange har litt dårlig råd.
Fint skal det være…
Heite damer på torsdag, må være innafor…
Godt du har menyen klar, spennende å se om målet blir fullført da..
Vi har i grunn alltid menyen klar, selv om jeg sjelden deler den. Og ja det hender det skjer endringer. Hvordan det går med denne ukemenyen har jeg tenkt å komme med en oppdatering på neste søndag.
Herlig… Jeg henger med vettu.
Synes du fortsatt skal gi utfordringen med å snekre sammen en ukesmeny til gubben grå. Jeg er sikker på han kunne gjort det skikkelig bra😃 det er litt arbeid forresten om man skal gjøre det ordentlig
Skal man teste ut oppskriftene, ta fine bilder, passe på at det er en balansert meny riktig sammensatt så er det ikke bare å ta de 7 første oppskriftene man finner. Så nei, jeg ser ikke for meg GGG som blogger. Heller ikke matblogger.