Fremmedfrykt eller rassisme?

Det går knapt en dag uten at lokalavisen skriver noe negativt om beboere på kommunens transitt mottak. Og hver gang blir kommentarfeltene fulle av hatske, tildels rassistiske, og i hvertfall stigmatiserende uttalelser fra de samme kommentatorene. En håndfull antall mennesker med omtrent like lydende kommentarer hver gang. De på transittmotaket er kun kriminelle narkoselgere og bør sendes tilbake straks, og til de blir sendt hjem, bør de bures inne.

Noen få tar til motmele. Forsøker å nyansiere bildet. Komme med fakta opplysninger. Men de blir sabla ned . De fleste av oss som leser kommentarene rister bare på hodet. Orker eller gidder ikke kaste seg inn i diskusjonen. La nå disse tullingene sitte der med de dumme kommentarene sine. La oss tie dem i hjel.

Men er det ikke det vi ikke bør gjøre? La de sitte der å kommentere og se at alle som kommenterer har de samme forkvaklede meningene som dem? Burde vi ikke heller gå inn i diskusjonene, ribbe dem for de faktafeil de propaganderer, gi dem motstand slik at det tilslutt er de som er i mindretall i kommentarfeltene. Ta fra dem ilusjonen om at det er de som tenker de tankene folk flest tenker,

Jeg onsker færrest mulig tullinger som sitter forran PC skjermen og føler at de er en del av noe stort, Et stort felleskap. bare fordi de får støtte fra likesinnede  og ingen gidder å ta debatten med dem.

Så kom igjenn folkens, la oss komme fremmedfrykt og hverdagsrassismen til livs

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg