Styreledere trenger heller ikke å sulte….

Har fått med meg at styreleder I Helse Sør-Øst, vår alles kjære Oksum, mener at omstillingene i hovedstadsprosessen hadde gått raskere og smidigere hvis helsepersonell hadde vært mer sulne.

 

Kanskje også styreledere i de regionale helseforetak burde være mer sultne for å gjøre en god jobb og ta de rette valgene.?

I 2011 hadde styrelederen i Helse Sørøst et styrehonorar på 314.000 kroner. Jeg ser at styrehonorarene til styreledere i store helseforetak (leses Oslo Universitetssykehus) har steget med 70.000 siden dengang. Det er derfor nærliggende å tro at også styrehonoraret til Styrelederen over hele Helse Sør-øst, det største regionale helseforetaket i Norge, har steget en del. Hvis vi sier at det har steget med 70.000 det og,(selv om det jo sikkert har steget mer, man må jo passe på å få den samme prossentvise økning…) Så vil jeg anta at styrelederen har et styrehonorar som tilsvarer grunnlønna til en erfaren radiograf. I tillegg er vår kjære Oksum styreleder i Porsgrunn boligstiftelse og styremedlem i Skagerak kraft as Regner med at han får litt styrehonorar for de to vervene også. Han jobber jo i tillegg i sitt eget konsulentfirma, og siden han er en flink mann regner jeg med at han har til indrefileten og rødvinen..  I 2009 hadde han en intekt tilsvarende 7 radiografer.

Hvis flere av pengene som brukes i norsk helsevesen gikk fra å betale fete styrehonorar til  styremedlemmene og millionlønninger til et stort antall direktører ville vi kanskje ha råd til  å ha nok personell på våre sykehus til at passientene skal få  en forsvarlig behandling og i tillegg nok penger til at vi og kunne satse på utskiftning av gammelt og slitt medisinsk teknisk utstyr og nødvendig vedlikehold i våre sykehus.

 

Jeg tror ikke nødvendigvis norsk helsevesen trenger mere penger, de trenger å bruke pengene på en mer fornuftig måte.

Man må bort frra en tankegang om at sykehus skal drives etter bedriftsøkonomiske prinsipper, og over til et system  hvor man drifter sykehus etter passientfokuserte prinsipper.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg