I morgen skal jeg treffe Jonas…

Jeg har lenge hatt et ønske om å treffe helseministeren.  Det er så mye som er riv rruskende galt i sykehussektoren i dag.

Jeg skulle så gjerne ha fortalt han om at det hjelper ikke hvor mange penger dytter inn i sykehussektoren hvis mesteparten forsvinner i glavalag med direktørlønninger. 

Jeg skulle så gjerne ha fortalt han hvor vanskelig det er når fokuset til de som styrer våre sykehus er flyttet fra pasienter til penger

Jeg skulle så gjerne ha forklart han hvor slitsomt det er å arbeide med gammelt og delvis ødelagt røntgenutstyr. Hvordan det er å være redd for at apparatet skal streike akkurat når en pasient trenger det mest.

Jeg skulle så gjerne ha fortalt han hva det gjør med flinke helsearbeidere og flytte fokuset fra pasientbehandling til produksjon. Et helsevesen som fokuserer på hvor mange pasienter vi klarer å behandle i stedet for hvor godt vi behandler dem.

Jeg skulle så gjerne ha forklart han hvor dårlig bemannet mange avelinger er. Hvor sårbare vi er ved sykdom. Hvordan det er å bli ringt inn og bedt, tryglet eller beordret på jobb på mange av fridagene dine. Hvordan folk skrur av telefonen eller finner på nødløgner for å slippe å arbeide.

I morgen skal jeg og 7 andre tillitsvalgte pluss vårt hovedverneombud ha et førti minutters møte med helseminister Jonas Gahr Støhre.  Jeg håper vi  kan få frem noe av budskapet vårt.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg