På tide at kvinnene kryper tilbake til kjøkkenbenken…..

Når vi arbeider og sliter og får lønn som fortjent, eller i svært mange tilfeller lønn langt under fortjent for den insatsen man legger ned og den jobben man gjør ( er ikke fagforeningspamp for ingenting) så betaler også arbeidsgiver en viss andel inn til vår fremtidige pensjon.

Når vi så går av med pensjon og skal  nyte livets siste år  på en litt mindre slitsom måte får vi utbetalt pensjon. Størelsen på pensjonen skal nå sinrikt utregnes. Man skal ta den summen arbeidsgiver eller arbeidsgiverne dine har innbetalt den tiden du har arbeidet og dele på de årene staten tror du har igjenn å leve. (De har en sinrik tabell for gjennomsnittlig levealder for hvert årskull. ) Jeg er bare litt usikker på hvor lenge staten har bestemt at jeg skal leve….

Regnestykket er enkelt. Lever jeg lengre enn staten tror, tjener jeg på det. Lever jeg kortere, tjener staten penger.  Men så har noen kloke menn i dress funnet ut at den ordningen er urettferdig.  Det er jo vitenskapelig bevist at kvinner lever lengre enn menn, så derfor bør kvinner betale mer i pensjon. Dvs. arbeidsgiver betale mer i pensjon hvis arbeidstakeren er en kvinne enn en mann.

Lik lønn for likt arbeid må jo den stakkars arbeidsgiveren betale, ellers kommer fagforeningspamper som meg løpende. Men hvis de må betale mer i pensjon for en kvinne enn en mann, hvem tror du de ansetter? En klok arbeidsgiver som vil drive økonomisk vil nok foretrekke flere menn enn damer Damer er jo mer borte med syke barn, har svangerskapspermisjoner opp til flere ganger i livet og atpåtil høyere sykefravær, så det er flere vinn vinn situasjoner ved å ansette en mann.

Så kjære søstre, på tide og kaste inn håndkle og ta opp skurefilla og krabbe tilbake til kjøkkenbenken. For det hadde vært for enkelt å bare beregne gjennomsnittelig levealder til et sted midt mellom kvinnen og mannens forventede levealder?  Å nei. Det ville være en ordning den gjenomsnittlige mann ville tape på og den gjennomsnittlige kvinne ville tape på. Det går da ikke an. Nei jenter, fort dere tilbake til kjøkkenet før menn taper enda mer…

5 kommentarer
  1. Jeg har ofte stilt meg spørsmålet hvor langt vi egentlig har kommet i likestillingsspørssmålet, På en måte er vi mye lengre framme enn de fleste land, men er det bare på overflaten? Hvor mye skal til før vi, kvinnene, er tilbake til kjøkkenbenken? De fleste jenter er veldig opptatt av utseende nå til dags. Det var også viktig i tidligere tider. De peneste jentene hadde sjans på de guttene som kunne forsørge dem best. På mange måter er det slik fortsatt. Og har vi da kommet særlig langt?

  2. IEvasDrakt: Jeg gjør meg de samme tankene, utseende fiksering og rosa cupcakes domminerer på mange blogger . Det er greit. Vi er alle forskjellige og har forskjellige interesser. Ikke alle kan stå på barikadene.
   Men hvor likestillte er vi – egentlig?

  3. Forskjell på folk er det fordi de av oss som har jobbet i et serviceyrke, butikk hele tiden ikke har rett til å gå av på 62 år fordi vi har tjent for lite. Det betyr at alle de som har hatt de tyngste og dårligst betalte jobbene må jobbe lenger enn andre. Når det gjelder levealderen er det bare et spørsmål om tid før de begynner å skyte oss når vi ikke klarer å jobbe lenger… En god løsning for staten som sparer penger.

  4. Du peker på et viktig poeng, at noen yrkesgrupper ikke tjener nok til å kunne gå av med pensjon fra 62 år.
   Ellers syns jeg skyting når man slutter å være yrkesaktiv høres litt drastisk ut. Ville det ikke være enklere og ikke minst rimeligere med en pille?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg