Morning has broken….

 

Fridag, søndag, ikke noe program.  Lade batterier. Slappe av. Nyte livet. Februarsol vil nok skinne fra klar blå himmel, gå tur med hund og fotoapparat og kjenne sola varmer, få de første spede vårfølelsene.  Jo dette skal bli en flott dag. Senkede skuldre, Deilig middag og god stemning i heimen. TV kroken med potetgull til kvelds.

 

Klokka 05.30 vekkes jeg av vekkerklokka til Gamle Gubben Grå. Selv om jeg har fri er det noen som må jobbe.  Jeg gir Gubben et vennlig spark i ryggen og han tusler ut av soverommet og jeg glir langsomt inn i drømmeland igjenn… Heldige meg som kan sove…….

Klokka 05.45 vekkes jeg av telefonen.  Gamle Gubben Grå tar selvsagt den. Ingen grunn til å stå opp..  Men Hallo. Telefon klokka 05.45 en søndag morgen!!!!!  Både Gamle Gubben Grå og jeg har gamle foreldre.  Datteren langt der oppe i nord skulle tidlig på jobb i dag, har det skjedd noe med henne på vei til jobb? Jeg må opp og undersøke.  Det var datteren. Hun hadde frokostvakt på hotellet og trengte gode råd for hurtigtining av røkelaks til frokostbuffeen. Hva er da mer fornuftig enn å ringe pappa kokk? Adrenalinet mitt synker igjenn til normalt nivå, og jeg tusler tilbake til senga.  Deet tar tid å finne tilbake til roen. Hører Gubben som tusler rundt å gjør seg klar til å dra på jobb. Ut og inn av soverommet. Lyder fra badet. Radioen. Dører som åpnes og lukkes… Endelig, en siste tur inn på soverommet og et raskt “Hade..” Bilen starter og det blir stille…..

VOFF VOFF VOFF VOFF  PIIIP KLYNK KLYNK VOFFF UUULL….   Kjøteren har det grusomt. Far gikk og han er helt alene.  Dere må våkne, kos med meg…  Kos med MEEGGG. PIIP klynk, klore litt på soveromsdøra, mor snakker jo til meg, klynk bjefff BJEFF BJEFF  uuuu pistre.  

Jeg forstår tegninga. Litt over 7.00 er det bare å tusle på badet, dusj og masse kosing med hund.  Tåka ligger tett. Men den vil nok lette og det vil nok bli en strålende dag. Men jeg vil vente litt med å dra ut. Vente til været blir topp og sola varmer.  Foresten kommer Pappan min og henter to tennåringsgutter klokka 09.30 for å ta de med på pilketur. Jeg må være til stede å mase på dem, passe på at de står opp og er klare til Bessa kommer. 

Jeg maser på tennåringsguttene, hunden maser på meg. Bare jeg får guttene ut av døra skal jeg gå en ordentlig tur med hunden og så frokost i ro og fred med aviser og alenetid. Klokka passerer 09.00.  Om en snau halvtime drar gutta. Da skal jeg ut og så frokost, aviser og ro….

Ny telefon.  Mamma denne gang.  Pappa føler seg ikke helt bra… Kjenner datter-helsepersonell rollen trer inn. Mine foreldre, og spessielt Pappa klager sjelden eller aldri om å ikke være i form. Så han lurte på om du kanskje kunne kjøre gutta ut til oss.  Skuldrene senkes. Jeg vet at han ikke er så glad i å kjøre i trafikken helt opp til meg. “Du kan få en kopp te sammen med meg..” sier Mamma med tynn stemme.. Vi tilbragte gårsdagen sammen, og hun vet hvilke planer jeg har.

Så da blir det kjapp tur med hunden, kjøre ut til min barndomsdal. Halve formiddagen går med før jeg er hjemme igjenn. og så ut igjjenn å hente gutta i ettermiddag eller bare bli der ute i hele dag og. 

I mogen er det jobb igjenn og starten på en ny turbouke.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg