En dag med mange gjøremål.

Dagen startet med vanlig morgenstress. To tennåringsgutter er ikke alltid like lette å få opp og ut av senga. Men vi klarte det i dag og.

Så ble det tur i skogen med Kjøteren.  Deilig med disse stille morgenstundene i skogen. Bare meg, Kjøteren og fuglene som synger. 

Hjem til frokost og god tid til avisen. Formiddagslykke med slike lange late formiddager med avis tekopp og tid.

Senere var det på tide å leke politiker.  Jeg klarer ennå ikke å innse at jeg er politiker. Var listekandidat nummer to før forrige kommunestyrevalg for to år siden for SOL (solidaritetslista) Kom ikke inn i kommunestyret, men er 2.vara og har fått møte en del.  I tillegg sitter jeg i Hovedutvalget for Helse Omsorg og Velferd., og i dag var det møte i hovedkomiteen.  

Det har vært en del avisoppslag om kommunens eldreomsorg i det siste  Kommunen har 18 langtidsplasser for lite pr. i dag.  9 av de 18 har kommunen kjøpt plasser til utenfor kommunen og 9 ligger på korttidsplasser. (Eller plasser som egentlig er beregnet til eldre som av ulike årsaker trenger et korttidsopphold på sykehjem. Kommunen har bevisst valgt å satse på hjemmebasserte tjenester, men samtidig  kuttet ned på de hjemmebasserte tjenestene slik at det finnes nok av srekkeksempler både på uverdige forhold for de eldre og uverdige forhold for de som arbeider i de hjemmebasserte tjenestene. Flinke fagfolk som ønsker å gjøre en god jobb, men som hverken har tid eller kappasitet tilå gjøre alt de burde gjøre.Dette er en villet utvikling som possisjonen har gått inn i med åpne øyne. De ofrer alt for å nå sitt ene hellige mål, nemlig å komme ut av ROBEK så raskt som mulig – og helst litt før

Jeg fikk markert meg med to spørsmål i dag. Det ene var å forklare at det var bekymringsfullt at korttisplassene ble opptatt av langtidspassienter. Korttidsplassene er beregnet til folk som av en eller annen grunn trenger et korttidsopphold. Når disse ikke får den avlastning og opptreningsopphold som en korttidsplass er tiltenkt å gi, vil det på sikt gjøre at deres situasjon blir verre, og at de dermed raskere får behov for langtidsplass. En ond spiral. 

Det andre innlegget gikk etter at vi hadde diskutert den prekære situasjonen en stund, og representanten fra Krf sa at man var mer optatt av å komme ut  av ROBEK enn å gi befolkningen de tjenestene de hadde krav på,. Da klarte jeg ikke å dy meg. “Det kan da ikke komme som en overraskelse at ROBEK er viktigere enn forsvarlig eldreomsorg. Dette er jo som bestillt. Når vi i SOL foreslår å nedbetale tidligere års underskudd over litt lengre tid og i stedet bruke mere penger på eldreomsorg, blir vi ledd av. Nå ser dere ressultatet av deres egen politikk  Det ble ganske så stille, og like etter ble møtet hevet og jeg kunne løpe av sted

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg