Hvordan klarer du å få vann til å muggne?

Spørsmålet kom fra min yngste tennåringssønn der han sto ved haugen av oppvask som hadde hopet seg opp på oppvasbenken.  Han stirret grøssende og med forakt ned i en ildfast form med lasagnerester, vann – og tydeligvis mugg.  jeg kjente skammen bre seg et par sekunder før sinnet og blodtrykket begynnte å stige.  Hvordan klarte JEG og få vann til å muggne. JEG???  

Vi er en familie på fire som bor her i huset for tiden.  Gamle Gubben Grå, to tennåringssønner og jeg. Da vi alle har jobb eller skole, og alle lever et hektisk liv, forlanger jeg at husarbeidet er noe vi deler på, alle fire.  Det fungerer greit.  Gamle Gubben Grå er god på alt som durer. Vaskemaskin, oppvaskmaskin og til nød støvsuger – etter litt mas. Men alt som handler om manuell vasking, enten det er av gulv, vegger, tak eller kjøleskap, så er han allergisk.  Eldste tennåringssønn er flink til å lufte hund, lage mat og til all slags sjauing. Ut med søppla etc.  Jeg gjør det meste av det de to forgående ikke gjør + selvsagt min del av oppvask, klesvask og matlaging. (Så lenge jeg går på krykkerlufter jeg ikke Kjøteren)  Yngste tennåringssønn gjør ingenting – til tross for skjenne prekner, sinne og gjentatte oppfordringer med eller uten trusler.

Den siste uka hadde han hatt ansvaret for oppvasken, noe som hadde resultert i dette berget av oppvask – og altså vann som muggner.  Noe han helt klart mentes skyldtes mine dårlige husmoregenskaper.  Jeg må også påpeke at han selvsagt ikke stod ved oppvaskbenken fordi han hadde tenkt å gjøre noe for å minke berget av skittne tallerkner, men fordi han kom ned fra rommet eller opp fra TV Stua med et nytt lass oppvask.

Nei, i dette mannsdominerte hjemmet er nok usarbeid noe de mener er mitt ansvar.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg