Hva skal vi med storting og regjering? – Vi har jo First Høuse.

For en drøy måned siden hadde vi stortingsvalg her i landet.  Vi avga våre stemmer, eller stemmte på sofaen.  Stemmene ble tellt opp, og det ble klart hvem som skal styre landet de neste fire årene – trodde vi.

Rett etter at regjeringsplattformen var klar, der regjeringen åpnet for søndagsåpne butikker, tok REMA- Reitan en telefon til First House slik at REMA-Reitans synspunkter på hvordan denne muligheten burde utformes eller konkretiseres og hvordan man kunne påvirke regjeringen til å få de samme meningene og holdningene til spørsmålet som REMA-Reitan.  (Det er jo det man har kommunikasjonsbyråer til – å kommunisere kundenes synspunkter der de ør bli kommunisert.)  Tilfeldighetene gjorde at den REMA kommuniserte med var den kommunikasjonsrådgiveren som bare dager senere var landbruksminister. Snakk om direkte kommunikasjon. Etter samtalen regner jeg med at kommunikasjonsrådgiveren /landbruksministeren fakturerte  REMA for kommunikasjonen.  Lurer på om fakturabeløpet økte når First House fant ut at de hadde bidratt til at REMA kunne kommunisere direkte til et regjeringsmedlem allerede før det ble regjeringsmedlem….

I Buskerud skal vi bygge nytt sykehus.  For noen år siden skulle det kanskje, og nesten helt sikkert bli bygget på Gullaug i Lier.  Etter hvert skulle det i hvertfall ikke bygges på Gullaug.  Så var det mange aktuelle tomter en stund før den forrige helseministeren, Jonas, skrev et brev og bestemte at det nye sykehuset skulle ligge i aksen mellom Kongsberg og Drammen.  Hvem som har påvirket oslo-gutten fra Oslos beste vest til å bry seg om sykehusbygging rundt Harry-byen Drammen vet jeg ikke.  Jeg tipper på partikolegaer fra  Buskerud både på tinget og i fra Kongsberg. Om det var noen kommunikasjonsbyråer, First House eller andre, vet jeg ikke. Men en umulig tanke er det ikke.

Vel, tomtealternativ ble utredet i tråd med ministerens brev. Mandag skulle styret i Vestre Viken ut på befaring på de alternative tomtene. 

Men på tirsdag skrev nåværende helseminister, Bent et brev. Han vil at man ikke skal utelukke Drammen.  Denne ideen og holdningen har heleminister Bent inrømmet at han fikk under et møte mellom han, ordfører thore fra drammen og Pølse-Hansen fra First House.  Det er og heltklart at Ordfører Thore og Drammen kommune har brukt en god del skattepenger fra kommunekassa på å betale First House slik at Drammen kunne få sykehuset. At sykehusutbyggingen kommer i Drammen og ikke over grensa til nabokommunene i retning Kongsberg har mye å si for byutviklingen i Drammen, sier Ordfører Thore og mener at det er helt greit å bruke midler fra kommunekassa.  Greit nok at Ordfører-Thore gjør det han mener er best for kommunen sin.  Men litt merkelig at den nye helseministeren fra vetlandet er så optatt av byutviklingen i Drammen. Trodde helseministere skulle være mer optatt av helsepolitiske føringer enn av byutvikling….

Så nå må flere tomtealternativer utredes, saken utsettes, og Sykehuset som for noen år siden kanskje skulle bli bygd på Gullaug i Lier, og som for noen uker siden kanskje skulle bli bygd på Ytterkollen, skal nå kanskje bly bygd i Drammen – eller kanskje ikke bli bygd i det hele tatt…

Politiske beslutninger blir ikke lengre fattet på grunnlag av våre folkevalgtes gode skjønn og forståelse, men på bakgrunn av holdningene til de som betaler First House mest penger for å få i gjennom sitt synspunkt.  En skremmende utvikling.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg